FooDish - dvije prijateljice kreirale su domaći proizvod koji pronalazi mjesto u svakoj kuhinji - Bonjour.ba - bh.lifest...

FooDish - dvije prijateljice kreirale su domaći proizvod koji pronalazi mjesto u svakoj kuhinji

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
8.12.2020.

Uz užurbani tempo, balans između poslovnih i obiteljskih obveza, sve veći izazov postaje priprema ukusnih i hranjivih jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga u pripremi težimo ka sastojcima koji će obogatiti naš meni i pripomoći da u kratkom periodu pripremimo jela koja će nahraniti naš organizam i pružiti mu potrebne nutrijente. 

Dvije prijateljice, točnije Leila i Emina prepoznale su važnost dobrog temeljca kao osnove svakog dobro kuhanog jela (što ćete često dobiti potvrdu u svakoj kulinarskoj emisiji ili kuharici) te su kreirali proizvod koji će svakoj osobi osigurati prirodan obrok. Obzirom da vode računa o kvaliteti ishrane, njihov FooDish temeljac ne sadrži aditive i gluten, a zapakirani su u staklenu ambalažu kako bi se osigurala prirodnost proizvoda.

Foto: Ines Selimović

"Leila Šeta (27) i Emina Ćatić (25) upoznale su se prije par godina kada se Emina zbog ljubavi seli u Sarajevo i upravo zbog te ljubavi postaju i dio jedne porodice. Leila je po zanimanju marketing menadžer. Nakon završenog master studija u Istanbulu, Turskoj vratila se u Bosnu i Hercegovinu jer je smatrala da je ipak na svom terenu, gdje poznaje tržište lakše može predstaviti nešto novo i započeti svoju priču. Emina je po zanimanju građevinski inženjer i ona kao mnogi drugi nakon pronalaska posla nije sebe pronašla u svom zvanju. Neprestano je maštala o novim prilikama i o načinu na koji može pridonijeti pozitivnoj promjeni u društvu. Ideja za proizvodnjom goveđeg i kokošjeg temeljca nastala je u trenutku silnog haosa i zbrke kada Leila postaje mama i ne stiže jesti zdrav kuhani obrok svakodnevno, a upravo on je bio ključan faktor za imunitet i dojenje.

Emina je opet ta koja je u tom trenutku uz posao brinula o domaćinstvu i isto tako nije pronalazila dovoljno vremena za kuhanje. Ideja nas je povezala jer smo zaista odmah znale da je to ono što može olakšati svakom domaćinstvu, ma u kakvoj situaciji se nalazili. Goveđi temeljac je prirodni domaći proizvodi, spremljen po tradicionalnoj recepturi koristeći visokokvalitetne namirnice domaćeg porijekla. Samim načinom pripreme, iskuhavanjem kostiju 8h na tihoj vatri, izvlači se maksimalna nutritivna vrijednost iz namirnica te se postiže visoka hranjivost i obilovanje prirodnim proteinima. S obzirom na to da je Emina spretnija u kuhinji, ona radi na razvoju proizvoda dok je Leila ta koja predstavlja kompaniju i proizvode tržištu kroz promociju." - otkrivaju nam dame u razgovoru.

Njihove FooDish proizvode detaljnije istražite klikom na njihovu Facebook i Instagram stranicu.

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: Ines Selimović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno