Poznati vinar Marjan Simčić održao je masterclass u Mostaru i Sarajevu, a ove je lekcije podijelio sa učesnicima - Bonjo...

Poznati vinar Marjan Simčić održao je masterclass u Mostaru i Sarajevu, a ove je lekcije podijelio sa učesnicima

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
10.11.2021.

U Sarajevu 7.11. u organizaciji kompanije Fina Vina, održao se još jedan masterclass za ljubitelje neodoljivih vinskih nota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vinska magija“, kako nam tim iz Fina Vina opisuje događaj, počela je noć ranije u Mostaru u Vinoteci Leroy gdje je Marjan Simčić pred mnogobrojnom publikom prezentirao novitete berbe 2020, a nastavila se na vinskom masterclass eventu, u prostorijama HUB387.

Naime, Fina Vina doo ovoga puta je za sve vinoljupce ugostila cijenjenog vinara i poznavaoca vina gospodina Marjana Simčiča.

"Za one koji ne znaju, iako je takvih vinoljubaca zasigurno vrlo malo, Marjan Simčič u Sarajevo je došao iz Slovenije.

Regija Brda u Sloveniji poznata je kao vinonosna, a Vinarija Simčič datira još od davne 1860-e godine."

Također, saznali smo da mnogobrojne nagrade svjedoče kako je Vinarija Simčič u samom svjetskom vrhu vinarstva, a kroz priču gospodina Simčiča učesnici su mogli saznati kako se kroz saradnju sa prirodom dobija jedno od najboljih vina regiona, a i šire.

Četrdesetak učesnika masterclassa imalo je priliku uživati u dvosatnom vinskom spektaklu, a svaka čaša, od njih sedam koliko su učesnici bili u prilici degustirati, pričala je svoju priču skupa sa gospodinom Simčičem.

"Slijed je bio pomalo nestvarno izvanredan.

Večer je otvorio Chardonnay Classic, a za njim Pinot Grigio Classic – (vina iz mlađih vinograda, pažljivo proizvedena), za njima slijede Cru Selection Pinot Grigio i Sauvignon (riječ je o kompleksnijim vinima proizvedenim od posebno odabranog najboljeg grožđa iz starijih vinograda), i veličanstvena Opoka Rebula (najprestižnija linija vina, Opoka, sa autorskim potpisom Marjana Simčiča, jednostavno predstavlja najbolje od najboljih.

Vina svojom izloženom mineralnom strukturom izražavaju izvrstan spoj svih višegodišnjih iskustava u uzgoju najbolje odabranih dijelova najstarijih vinograda).

Večer je kraju privela Opoka Pinot Noir, a aplauz za odličan masterclass upotpunili smo sa Opoka Merlot."

Ugodno druženje nakon masterclassa nastavljeno je u lounge prostorijama HUB387, naravno uz čašu odličnih Simčič vina.

Tim Finih vina obećavaju u skorijoj budućnosti još ovakvih evenata, a Vama preporučujemo da posjetite njihov website (www.finavina.ba), pretplatite se na newsletter i tako ne propustite jedan ovakav događaj.

***

Naslovna fotografija: Promo
Tekst: Bonjour.ba, Promotivni članak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno