Na Svjetski dan zdravlja kompanija Fina Vina predstavila je svog novog partnera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Na Svjetski dan zdravlja kompanija Fina Vina predstavila je svog novog partnera

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
7.4.2023.

Svjetski dan zdravlja se obilježava svakog 7.04. širom svijeta. Cilj je podići svijest o važnosti zdravlja i pomicati mjere koje ljudi mogu poduzeti kako bi poboljšali svoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Neka nam ovaj internacionalni dan zdravlja bude podsjetnik da svakog dana brinete o tome da unosite zdrave, prirodne i nutrijentima bogate namirnice poput maslinovog ulja.

Fina Vina samo za Bonjour.ba premijerno predstavlja novog partnera na našem tržištu. Da li ste čuli za Mate Oil - ekstra djevičanska maslinova ulja?

Iza cijelog brenda stoji vrlo zanimljiva priča. 1994. godine gospodin Mate Vekić je sa svojih 75 godina života zasadio prvu maslinu na obalama Jadranskog mora u blizini Umaga, Istra, te osmislio i izgradio vlastitu uljaru i započeo s proizvodnjom maslinovog ulja vrhunske kvalitete.

Želja mu je bila da oživi tradiciju istarskog uzgoja maslina. Ljubav prema ovom se rodila još u Toskani, Italija gdje je g. Vekić stekao svoje iskustvo. Danas imanje vodi njegova kćerka Aleksandra, te raspolažu sa 70 hektara maslinika na kojima je uzgojeno oko 27.000 stabala raznih sorti maslina.


Aleksandra, kći vlasnika imanja Mate Oil Mate VekićaMasline se beru ručno i prerađuju u uljari unutar samo nekoliko sati od berbe da bi se sačuvala sva poželjna organoleptička svojstva, odnosno njihov ukus, miris, boja i izgled. Uljara je opremljena najsavremenjijim uređajima kojima se jamči i sama izvrsnost ulja. Nakon dnevne berbe masline iste večeri postaju ulja.

Sve ovo potvrđuje činjenica da su ova maslinova ulja uvedena u ediciju vodiča Flos Olei za najbolja maslinova ulja gdje su 2021. godine dobili 98, a 2022. i 2023. godine visokih 99 od 100 bodova. Vrhunske proizvode koju ova uljara ima su posebne na svoj način. Fina Vina u svojoj ponudi će imati Mate trasparenza marina, timbre istriano i blend.

Mate trasparenza marina je dobila naziv po boji mora na koje pogled pada s uljare. Odlikuje ga harmonično svjež i elegantan okus pa se savršeno sljubljuje sa nježnim ribljim jelima i povrćem.

Mate timbro istriano je nadahnut u boji crvene istarske zemlje u kojoj rastu masline. Idealno za pripremu složenijih kulinarskih delicija na bazi mesa ili povrća na žaru.

Mate Blend sa etiketom blistavo zelene boje, poput proljetnih izdanaka masline. Namijenjeno profesionalnim kuharima i svima koji žele spremati zdrava i profinjena jela.

Pratite društvene mreže i stranicu finavina.ba i budite među prvima koji ćete isprobati ova vrhunska maslinova ulja. Ovu zanimljivu vijest tim Fina Vina podijelilo je uz čestitku Internacionalnog dana zdravlja.
 

* * *
Foto: Mate Oil, Fina Vina

Povezani članci

Najpopularniji članci