Uskoro počinje Festival svjetla u Zagrebu, a evo koje svjetlosne atrakcije jedva čekamo vidjeti - Bonjour.ba - bh.lifest...

Uskoro počinje Festival svjetla u Zagrebu, a evo koje svjetlosne atrakcije jedva čekamo vidjeti

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
17.2.2023.

Dolaskom proljeća bude se ulice Zagreba i spremno dočekuju jedan od najposjećenijih i najpopularnijih događaja – Festival svjetla Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani i njihovi gosti s veseljem izlaze u grad i upijaju njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja ponovo pokazuje da je proljeće, renesansa u nama i oko nas, inspiracija na svakom koraku. Zajedno s njima upalite svjetla grada i proslavite dolazak dužih dana koji vraćaju život na ulice.

 

Foto: Julien Duval


Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture oživjet će popularne lokacije u širem centru grada. Uz radove umjetnika iz cijele zemlje, imat ćete priliku uživati i u inostranim radovima te zajedno dočekati proljeće.


Foto: Julien Duval

 

Umjetnost postaje žila kucavica metropole. Od 15. do 19. marta 2023. godine zagrebačke ulice, parkovi, trgovi, šetališta, muzeji i građevine pretvorit će se u slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne svjetlosne instalacije, projekcije, animacije i druge oblike inovativne umjetnosti.


 

Foto: Julien DuvalPonovno ćete imati priliku doživjeti Zagreb u novom svjetlu - u punom smislu te riječi!

 

Foto: Julien DuvalFestival svjetla Zagreb, koji se održava već petu godinu, ponovo nas podsjeća na pomicanje granica umjetnosti i poziva da zajedno izađemo na ulice i proslavimo novo buđenje, novu nadu i optimizam.

 

Foto: Boška i Krešo

 

Posjetite svjetlom obojen Zagreb koji će vas prebaciti u neki novi svijet i priuštiti pravi urbani doživljaj za sve generacije. Tokom pet dana Zagreb će svijetliti jače nego ikad dosad!Foto: Boška i KrešoImat ćete priliku uživati u 34 svjetlosnoj instalaciji na 29 lokacija koje će uključivati mirniji Gornji grad, ali i neke od potpuno novih lokacija živahnijeg Donjeg grada.

 

Foto: Julien Duval
 

Festival svjetla Zagreb svojevrstan je uvod u početak turističke sezone Zagreba i okupljanja na otvorenom koja povezujemo s nestrpljivo priželjkivanim dolaskom toplog vremena i boja koje se vraćaju skupa s proljećem.
 

Foto: Julien Duval


Program će spojiti ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti i moderne tehnologije, a mi polako odbrojavamo dane do ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla i s uzbuđenjem pozdravljamo ponovni dolazak svjetla u grad!
 


***
Naslovna fotografija: Festival svjetla Zagreb / Julien Duval

Povezani članci

Najpopularniji članci