Blic intervju: Sa Feđom Štukanom razgovarali smo o SFF-u, njegovoj ulozi u seriji Klan i lekcijama koje nosi sa snimanja...

Blic intervju: Sa Feđom Štukanom razgovarali smo o SFF-u, njegovoj ulozi u seriji Klan i lekcijama koje nosi sa snimanja

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.men
16.8.2021.

Dolazak Sarajevo Film Festivala i buđenje festivalske euforije u gradu poseban je doživljaj svake godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine će se na Festivalu, uz ostale sjajne nominirane serije, prikazivati i serija Klan nominirana za nagradu Srce Sarajeva za TV serije u kojoj glavnu ulogu glumi Feđa Štukan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feđa Štukan iza sebe broji uloge u filmovima koji su privukli pažnju svjetske filmske publike i kritičara. Neki od njih su: Savršen dan (A Perfect Day), Dijete 44 (Child 44) i film The Command. Regionalnu pozornost u posljednje vrijeme osvojio je svojom ulogom Bubona u seriji Klan zahvaljujući kojoj je nominiran za najboljeg glumca u TV seriji.

Upravo zato smo prve dane Sarajevo Film Festivala iskoristili za razgovor s Feđom. Kroz blic intervju otkrio nam je koja mu je najdraža uspomena sa Sarajevo Film Festivala, podijelio je s nama najveći izazov s kojim se susreo tijekom snimanja serije kao i koja mu je najdraža uloga do sada.

Odgovore otkrijte u nastavku.

Kako biste opisali Sarajevo Film Festival u tri riječi?

Najbolje što imamo.

Omiljena uspomena sa Sarajevo Film Festivala?

2015. otvarao sam SFF. Mojoj kćerki je bio rodjendan tog dana. Svih 3000 ljudi u “metalcu” joj je otpjevalo “happy birthday to you.”

Što trebamo znati o seriji Klan?

Klan je u Srbiji napravio potpuno ludilo. To je ubjedljivo najbolje ocijenjen projekat (u igranoj formi) na IMDb-u(8.2) u kojem sam učestvovao do sad.

Koji je najveći izazov s kojim ste se susreli na setu serije Klan?

Snimao sam u isto vrijeme još jednu seriju u Budimpešti, dešavalo se da završim snimanje u Budimpešti u 1 sat iza ponoći i budem na setu u Beogradu u 7 ujutro.


Najvažnija lekcija koju ste naučili tijekom snimanja serije?

Nikad ne prihvataj ulogu u dva velika projekta u isto vrijeme.

Najzanimljivija anegdota sa snimanja serije?

Ovo mi je uvijek najteže pitanje. Čitav ovaj naš posao je “anegdota”. Mogao bih da napišem knjigu anegdota sa svakog seta.Koja je vama najdraža uloga dosad?

Pozorišna je Rizo iz “Mirna Bosna” u Kamernom teatru. Od filmskih uloga još uvijek Adnan iz “Gori Vatra” i Bubon iz serije Klan.

Gdje svratiti na pauzu (kavu ili ukusan ručak u Sarajevu) za vrijeme trajanja SFF-a?

Restoran Barsa (kod hotela Evropa) i restoran Roma (na Grbavici).


Foto: Almin Zrno

Najbolji (poslovni) savjet koji ste dobili?

“Ne glumi”. (by Bogdan Diklić)

***

Naslovna fotografija: Almin Zrno
Tekst: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno