Zavirili smo u jedinstveni koncept u Travniku koji spaja muzej, restoran i atelier - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zavirili smo u jedinstveni koncept u Travniku koji spaja muzej, restoran i atelier

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
12.3.2023.

Možemo reći da je Travnik p(ostao) jedan od gradova koji se ne bi trebao propustiti na listi za posjetu u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Naime, i prije smo uživali u posjeti Travniku, posebice u posjeti rodne kuće Ive Andrića, ali sad imamo i razlog više.

 


 

Stalna izložbena postavka, književni atelier, restoran i prostor za multimedijalne događaje… toliko mnogo aktivnosti i detalja našlo se na jednoj adresi što nas je inspiriralo da saznamo što više o ovoj lokaciji.

 

 

Za Bonjour.ba su otkrili da: "...je temelj i vizija direktorice Snježane Köpruner ono što je kreiralo sliku i stanje "Rodne kuće Ive Andrića" onakvom kakva je danas. Vjera u potencijal ovog kraja i ljudi koji žive u njemu dovela je prvotno do ulaganja i afirmiranja GS-TMT kao stabilne i perspektivne kompanije,a zatim i oživljavanje kuće Ive Andrića sa kulturnom, uslužnom i ostalom ponudom."

 

"Cilj je da bude poznato kao mjesto kohezije lokalne zajednice, a opet da atraktivnim kulinarskim, zabavnim i kulturno-umjetničkim sadržajem privuće ljude iz cijele BiH i šire."


Saznali smo da osim stalne postave u muzeju, ekipa je stalno u potrazi i za neke manje poznatim i neobičnim atrakcijama za prezentiranje u galeriji, kako bi skrenuli pozornost na kulturnu raznolikost u BiH: "Znali smo imati i razne koncerte (klasična glazba, sevdah) te se trudimo prilagoditi program i događanja ovisno o aktualnoj sezoni i dešavanjima."

 Na pitanje čime su se vodili pri kreiranju menija u restoranu te koje slano i slatko jelo s menija preporučuju da isprobamo odgovorili su:

"Što se tiče samog restorana,imamo u ponudi lokalnu, kontinentalnu hranu ali i riblje menije. Želimo imati takav izbor gdje svatko može pronaći nešto po volji. Od specijaliteta kuće svakako izdvajamo biftek Nobel (naziv u čast našeg nobelovca Andrića), također i tuna steak, a od deserta i slastica najviše pažnje privlače souffle i apple pie.

 

 

Za utažiti žeđ imamo svježe cijeđene sokove te izvrsna vina, redom u suradnji s lokalnim i vinarijama iz regije. Za kraj, pozdrav čitateljima Bonjoura i otvoreni poziv svima da nas posjetite i uživate u našoj kulturnoj i kulinarskoj ponudi."

 

 


Dekoracija i cjelokupni interijer bazirane su i inspirirani likom i djelom Ive Andrića što predstavlja idealan spoj tradicionalnog i modernog štiha, a vjerujemo da za sve ljubitelje lijepih riječi Ive Andrića, historije, kao i ukusnih gourmet zalogaja ovo je lokacija koju biste trebali posjetiti što prije. 

 

 

 


***
Naslovna fotografija: @exponto.restaurant

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno