Esma Numanović objavila video za singl „Snovi“ koji će potaknuti introspekciju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Esma Numanović objavila video za singl „Snovi“ koji će potaknuti introspekciju

Tekst:

Bonjour.ba/PR

FILMOVI & SERIJE
15.12.2023.

Bh. glazbenica Esma Numanović objavila je video za drugi singl s njenog nadolazećeg prvijenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pjesmu "Snovi" specijalno za nju je napisao poznati sarajevski muzičar i muzički producent - Damir Imamović. Kako kaže Esma, bio je to ujedno početak njihovog druženja u martu 2020. godine.

Zaraznim refrenom i redovima ispunjenim potragom za smislom nadanja, Esmini "Snovi" pokreću introspekciju dok čekamo Novu godinu.
“Zašto šutimo svoje snove? Da li su naše nade i čežnje zaista uzaludni ili još uvijek možemo stvoriti priliku da nam svane novi dan?”, pita se Esma.

Pjesma "Snovi" okuplja sjajnu ekipu mlađih muzičara i muzičarki, a oni su: Mirza Redžepagić (gitara), Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Jasmina Šuta i Dženita Čolak (prateće vokalistice). Kao i veći dio nadolazećeg albuma, "Snovi" su snimljeni u 5D studiju Alana Omerovića, a mix i mastering uradio je Eric Bajramović.
Prekrasni video spot djelo je Tarika Biče, uz svesrdnu pomoć Gordane Gashe Miladinović, Ensara Dervišbegovića, Maje Talović, Muhameda Pašalića, Armisa Bećirevića (K-Light) i Jusufa Jahića.

Spot je sniman u sarajevskoj galeriji "Manifesto”, u ambijentu izložbe Behut u cvatu Ajle Salkić i Benjamina Čengića, pod budnim okom kustosice Adne Muslije.

Pjesma je objavljena danas u 10.30 i dostupna na YouTube kanalu Esme Numanović, a u ponoć i na svim drugim platformama za distribuciju muzike.


* * *
Foto: PR
Pjesma: Damir Imamović
Video: Tarik Bičo
Stilistica: Gordana Gasha Miladinović
Frizura: Ensar Dervišbegović
Makeup: Maja Talović

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno