Bonjour.insider: Ensar donosi posljednje trendove s Londonskog frizerskog sajma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.insider: Ensar donosi posljednje trendove s Londonskog frizerskog sajma

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
23.10.2023.

Kratko nakon mjeseca mode, u periodu od 14. do 16. oktobra u Londonu je održan pedeseti Salon International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj događaj frizerima iz cijelog svijeta omogućava da se povežu, predstave i otkriju nove trendove i tehnike stiliziranja kose koji su pred nama. Sviđa nam se najava individualnosti, edgy izgleda i drskosti koja pršti od samopouzdanja, a koju će novi trendovi uskoro unijeti u svijet stiliziranja kose.

Kao i ranijih godina, Salonu International u Londonu je prisustvovao jedan od omiljenih sarajevskih frizera, Ensar Dervišbegović. Pamtite ga kroz naše članke od ranije i zavirivanje u njegov interijer, a Bonjour tim je ovaj put s njim ekskluzivno zavirio u posljednje trendove iz svijeta frizura koji čekaju da im se i mi pridružimo.


Ensar Dervišbegović s frizerima Edwardom Darley i Markom Hayes u Londonu na Salonu International


S obzirom na povezanost modne i beauty industrije baš ovaj period je bio odličan produžetak fashion priče. Frizerska industrija je predstavila nove kolekcije i novosti vezane za kolorizaciju kose, a u skladu s praćenjem trendova iz svijeta mode ne čudi nas povratak trendova koji su inspirisani 90-im i 2000-im. Prema Ensarovim riječima, sve što sada volimo u svijetu frizura će uskoro dobiti svoje konkurente.
Trendovi koji ostaju 

"Balayage, lagani pramenovi, blagi kontrasti u nijansiranju, ravnije šišanje i duži bob (LOB) te lagani valovi ili volumenizirano feniranje ostat će kao mainstream trend i nešto što će se zauvijek smatrati lijepom i njegovanom kosom." - rekao nam je Ensar.
Grunge i punk uticaj 

Industrija kose želi vratiti komplikovanija šišanja.

"Kosa s puno strukture, različitih dužina, uokvirena lica te stil koji je jednostavan za individualno održavanje. Hairstyle koji ima stav i koji ne liči na frizuru vaše najbolje prijateljice. Ono što je američki grunge donio devedesetih godina kao odgovor na žestoki britanski punk." - dodao je Ensar.
Ensar je naglasio da karakteristika grunge stila oblikovanja kose i dalje nosi sa sobom seksipil i ženstvenost, kao i nemarnost koju je uvijek imala Kate Moss te da duga kosa ne predstavlja nužno imperativ ženstvenosti.
Od bakarnih do pastelnih nijansi

Boje kose su monohromatske, a raznolikost ćemo viđati kada poželimo istaknuti neki fragment. Ensar dodaje da se nijanse i boje kreću od smirene smeđe, intenzivno bakrene, do pastelnih tonova, a dužine kose od kratke do veoma duge s istaknutim prednjim dijelovima koji su personalizovani u skladu s licem klijenta. 
"Nakon ovogodišnjeg sajma zaključak bi bio da se individualnost vraća te da kosa ponovo uz momenat ukrasa predstavlja i stav koji želite izraziti." - dodao je Ensar.

* * *
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno