U razgovoru s frizerom Ensarom Dervišbegovićem smo saznali koje će frizure & bridal trendovi biti popularni ovog ljeta

KOSA
7.5.2020.

Sunčani dani i visoke temperature već polako najavljuju dolazak ljeta, a uz osvježenje u našim ormarima i interijerima, mnoge dame će se odlučiti i za promjene kada je u pitanju frizura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona ne samo da daje glamurozan i dotjeran izgled svakom looku, nego je i jedan potez frizerskim škarama dovoljan za novi val samopouzdanja i inspiracije u stiliziranju kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vremena provedenog u karanteni, vjerujemo da će brojne dame dodatno željeti osvježiti dužinu i boje kose, zbog čega smo s Ensarom razgovarali o trendovima za ljeto koji vam mogu dati smjernice u odabiru idealne frizure, idejama za stiliziranje kose u ljetnom periodu za koje će se odlučiti sve mladenke, ali i koliko je kompletna situacija utjecala na njegov brend i kako sada teče radni tempo u njegovom salonu 'Hair with Character' u Sarajevu.
"Prije svega sretan sam da živim na području gdje frizersku industriju nije zahvatila ekonomska kriza 2008. godine u toj mjeri kao USA gdje se prema Professional Beauty Association (PBA) zatvorilo 30% frizerskih salona. U ovom periodu smo naučili koje smo propuste imali u vođenju biznisa, ali isto tako da su frizeri i njegovi klijenti najbolji saveznici da prevaziđu loše dane kada oni dođu i klijentima i frizerima.
Na svjetskom nivou frizerski saloni doživljavaju transformaciju, a samim tim i frizeri, koji sada moraju da vode stroge mjere zaštite od virusa. Ono što nama ide u korist jeste da će ženska kosa i dalje ostati imperativ ljepote i da će klijenti zbog frizure istrpjeti drugačije uvjete rada...
" - komentirao je Ensar.

Ensar Dervišbegović
Foto: Vanja Lisac

U nastavku vam donosimo Ensarov vodič kroz hairstyle trendove za ljeto 2020. godine.

***

HAIRSTYLE TRENDOVI KOJI ĆE OBILJEŽITI LJETNU SEZONU

Trend 2020. godine se naslanja na trend 2019. godine.
Frizure se kreću od kratke pixie do mainstream bob/lob dužine.


Zašto se taj bob/lob trend toliko dugo zadržao je činjenica da s ovom dužinom kose možete uviti kosu, lagano prelomiti, ispeglati ravno ili čak zavezati u messy rep.
Na tu dužinu možete napraviti i duže šiške koje podsjećaju na sedamdesete godine, a ako koristite asesoare za kosu, oni će izgledati vise cool na srednjoj nego na dužoj kosi.
Sa srednjom dužinom kose možete postići grunge mood kose, a za održavanje vam neće trebati mnogo vremena.
Na bob/lob dužini bez velikih posljedica moći ćete češće mijenjati boju kose, kao i isfurati neke od pastelnih tonova (rose, violet, mint).

BRIDAL TRENDOVI KOJI ĆE BITI POPULARNI OVOG LJETA

Ove godine se trend vjenčanih frizura jako odmakao od konvencionalnog trenda ranijih godina.
Uzimajući u obzir da je na našim područjima podignuta kosa u punđu bila simbol mladenki, zadnjih godina se taj stereotip promijenio.
Povratak asesoara, svježeg cvijeća, traka u kosi odmaknut će akcenat na kosu te će kosa biti svedena, a ukrasi će dominirati.


Frizura se do sada većinom prilagođavala vjenčanici/haljini, ali sada će se morati obraćati pažnja i na asesoare.

KOSA , 7.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

@marchesa, @anchotran, pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno