Eko čišćenje doma: Napravite 2 sredstva sa 2 sastojka koja imate kod kuće - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Eko čišćenje doma: Napravite 2 sredstva sa 2 sastojka koja imate kod kuće

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
11.9.2022.

Kada govorimo o eko čišćenju doma, postoje brojne nedoumice danas što to točno podrazumijeva, kako biti više eco-friendly u domu, kao i koje stvari su zaista štetne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Konvencionalni proizvodi za čišćenje često sadrže toksične, nesigurne i nerazgradive sastojke koji mogu štetiti prirodi. Kada biramo ekološki prihvatljive proizvode od biorazgradivih materijala čuvamo prirodu, ne udišemo štetne kemikalije i smanjujemo onečišćenje zraka i vode.

 S obzirom na to pronašli smo dva recepta za djelotvorne proizvode za čišćenje koji će biti jednako jednostavni za korištenje i pripremu. Riječ je o višenamjenskom proizvodu za čišćenje i proizvodu za čišćenje toaleta. Kako ih pripremiti sa sastojcima koje već imate kod kuće otkrijte u nastavku.

 

Višenamjensko sredstvo za čišćenje
 

Sastojci:

  • 2 šalice bijelog destiliranog octa
  • 2 šalice vode
  • 20-30 ili više kapi eteričnog ulja (po želji)*

Upotreba
 

Ovaj spoj sastojaka stvoriti će djelotvorno, ali i sigurno višenamjensko sredstvo za čišćenje koje možete koristiti za razne čvrste površine, kao što su kuhinjske radne površine, kuhinjski podovi, prozori i ogledala.

 Sredstvo za čišćenje toaleta
 

Sastojci:

  • soda bikarbona
  • ocat

Upotreba
 

Ova dva sastojka ostavite u toaletu kroz pola sata i primijetiti ćete kako su uspješno odstranili sve mrlje. Toalet zatim izribajte sa toalet četkom.

 *Eterična ulja izbjegavajte ako ste vi ili vaši ukućani osjetljivi na njihov miris. Ako ih isključite iz recepta to neće utjecati na djelotvornost sredstva za čišćenje.

 

***
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno