Sedam jednostavnih trikova kako da vaše kupatilo postane eco-friendly - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sedam jednostavnih trikova kako da vaše kupatilo postane eco-friendly

Tekst:

Bonjour.ba/PR

DIZAJN SAVJETI
23.4.2022.

Drvene četkice od bambusa, perive blaznice i viseće pletene korpe od drveta samo su neke od ekoloških zamjena za proizvode koje svakodnevno koristite u vašem kupatilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Povodom Dana planete Zemlje, kompanija JYSK donosi nekoliko savjeta kako da na jednostavan način i uz pomoć samo nekoliko proizvoda vaše kupatilo učinite ekološki prihvatljivijim i održivijim mjestom.

Svaki početak može izgledati pomalo zastrašujuće, ali ukoliko krenete malim koracima, umjesto da zamijenite sve odjednom, doći ćete do svog cilja, a pri tome se osjećati zadovoljno. Najvažnija stvar koju morate imati u vidu kada odlučite da postanete održiviji je da prvo iskoristite ono što imate. Postupni prelaz biće lakši za ulazak u vašu novu svakodnevicu, a upravo kupatilo predstavlja jedno od najlakših mjesta za unošenje promjena.

Krenite od malih stvari
 

Držači za četkice i višekratni dozeri sapuna od recikliranog stakla ili plastike odličan su početak, a ukoliko želite da odete korak dalje, zamjena postojeće četkice drvenim četkicama izrađenim od bambusa biće pravi izbor.

Perive blaznice, kojima možemo smanjiti nagomilavanje nepotrebnog otpada, održiva su alternativa onim jednokratnim. U početku vam se može činiti da je ova promjena nešto skuplja investicija, ali kada se uzme u obzir njihova višekratna upotreba kroz duži vremenski period, ušteda novca je zaista značajna. Blaznice od mješavine bambusa i pamuka dolaze u pakovanju od 10 komada i perive su na 60 stepeni Celzijusa, pa su pogodne i za sušenje u sušilici.

Ukoliko vam treba više prostora za skladištenje, prijedlog je da iskoristite svoje zidove i ukrasite ih visećim pletenim korpama od drveta sa FSC certifikatom (FSC® N001715). Mogu se koristiti za odlaganje kozmetike ili peškira, a sjajan izbor su pamučni peškiri izrađeni od 30 posto recikliranog pamuka, dok toalet papir možete odlagati u držač toalet papira od morske trave.

Bez obzira da li živite u stanu ili kući, JYSK u svojoj kolekciji nudi održive proizvode koji predstavljaju pravi izbor ukoliko odlučite da uvedete promjene u svoj dom i pretvorite ga u pravu oazu mira.


* * *
Naslovna fotografija: Jysk PR

Povezani članci

Najpopularniji članci