Dresscode predstavio novu kolekciju. Naš favorit je kaput u ružičastoj nijansi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dresscode predstavio novu kolekciju. Naš favorit je kaput u ružičastoj nijansi.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

MODNE VIJESTI
19.10.2022.

Nekada davno sezone su nas asocirale na promjene godišnjih doba, danas riječ sezona vežemo za modnu industriju i predstavljanje novih kolekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Priroda mijenja boju, zrak je hladniji, a polako idu i najave za praznike i blagdane, to je jasna naznaka da smo u sezoni jesen/zima. Ovo je vrijeme kada dizajneri i brendovi biraju da predstave svoje kolekcije za sezonu. Domaći brend sa #MadeInBiH etiketom, Dresscode je također predstavio svoju novu, svježiju, vibrantniju i raznolikiju kolekciju. 

Ove sezone, Dresscode se potrudio da svoje kupce obraduje brojnim novitetima, ne samo spektakularnim modnim komadima nego i novim prodajnim mjestima, što će sigurno voljeti i cijeniti svi zaljubljenici u ovaj brend. Nova kolekcija nosi naziv 'Bold & Beautiful' i sa sobom donosi lepezu različitih proizvoda za muškarce i žene i to za sve socijalne prilike. Komade iz kolekcije moći ćete pronaći u Sarajevu, na dobro poznatoj lokaciji na drugom spratu u Aria Mallu, bivši BBI Centar. Danas, premijerno najavljujemo da ćete već od subote, 22.10. Dresscode dućan pronaći i u prizemlju Bingo City Centra, u ulici Džemala Bijedića 160. 

  

Dresscode prepušta vama da sami odaberete vlastiti Dresscode

Izbor ostaje na vama, sami birate stil koji želite i s komadima nove kolekcije gradite svoju capsule garderobu za jesen i zimu. U sklopu nove kolekcije predstavljena su neizostavna poslovna muška i ženska odijela te kaputi i jakne u sofisticiranim neutralnim i raskošnim tonovima jeseni. Kolekcija se izdvaja i po intenzivnim, entuzijastičnim bojama koje vas jednostavno inspirišu da sklopite upečatljive stilizirane kombinacije dajući vam osjećaj slobode i odvažnosti.

 Kolekciju odlikuju jasne siluete, ležerne i senzualne forme kao refleksija bezvremenskog stila, vjerna osnovnim kodeksima brenda Dresscode. Ljubitelji ležernog stila mogu pronaći urbane komade profinjenih krojeva izrađene od mekanih i toplih materijala od vune, kašmira i alpake.
Ženski i muški kaputi ultimativnog kroja i uravnotežene siluete čine kapsulu kolekcije kao uvertira u jesenju sezonu odišući glamurom i otmjenošću. Ženska odijela i haljine su otjelovljenje magične ženstvenosti i delikatne privlačnosti. 

 

Izrada kolekcije, materijali i asesoari

Jesenske modne kombinacije lako ćete upotpuniti kožnim asesoarima i obućom, koju su proizveli vrijedni šivači u pogonima modne divizije Prevent Grupacije. Dresscode svoje komade proizvodi od visoko kvalitetnih tkanina iz tvornica partnera koji imaju razvijenu svijest o očuvanju naše okoline. Dominiraju materijali od prirodnih vlakana, kao što su kašmir, vuna i alpaka.
Pažljivo konstruisana odijela, sakoi i košulje, s kravatom ili bez, za sve ukuse i tipove od 'extra slim fit do regular fit' modela, trendy haljine, cipele s visokom petom te različiti modeli torbi su dio nove Dresscode kolekcije za jesen/zimu 2022/23. 

 

 

 

Kolekcija 'Bold & Beautiful' 
 

* * * 
 

Modeli: Ana Kostić i Petar Rašić
Makeup: Maja Talović
Frizura: Denin Balta
Fotograf: Edvin Kalić

Povezani članci

Najpopularniji članci