Dnevni boravak Mehmeda Mešanovića, vlasnika profila Plantismus, kao inspiracija kako kreirati zeleni i chic kutak

INTERIJERI
21.6.2020.

Na profilu Plantismus na društvenim mrežama pronaći ćete brojne korisne trikove za uzgoj biljaka, kreiranje terarija, brigu o kućnim biljkama, ali i zanimljive detalje Mehmedovog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još kada smo prije nešto više od godinu dana razgovarali sa ovim studentom dizajna u Sarajevu, naučili smo da biljke nisu samo ukras stana, nego i način povratka prirodi, kao i povod za kreiranje osjećaja smirenosti i tople hygge atmosfere u baš svakom prostoru u domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by plantismus (@plantismus) on

Kroz intervju otkrio nam je i par preporuka za biljke koji su odličan odabir za uzgoj u domu, a nedavno je na svojim društvenim mrežama Plantismus podijelio fotografije svog dnevnog boravka koji izgleda kao retro zelena oaza. Naime, biljke penjačice kreirale su svojevrstan okvir dnevnom boravku, a uz prostor za sjedenje, također se nalazi mnoštvo zelenih biljaka.

Većina stvari u mom stanu je kupljeno na buvljaku, trgovinama starih stvari ili naslijeđeno od prijatelja i poznanika. Ovaj trosjed napravio sam od starih paleta te spužvi koje sam dobio od mame i prijatelja 💛 Kombinacija boja je sasvim slučajna, ali sam prezadovoljan koliko su se uklopile u ostatak prostora. Nije isključena ni opcija da ih nekada presvučem 😉
Velika prednost prenamjene starih stvari jeste i smanjenje otpada i izbjegavanje odbacivanja stvari čiji se životni vijek može produžiti kroz kreiranje nove upotrebne vrijednosti 💛
- napisao je Mehmed ispod objave na društvenim mrežama.

Pozornost krade i tepih s etno detaljima koji daje toplu, pomalo boho notu prostoru. Nijansama doslovice budi prostor i daje mu dodatan koloristični boost. Uz to, kreira savršen sklad uz tkanine na kauču i lončanice u kojima se nalaze biljke.

Uz zeleni okvir koji kreiraju biljke, prostoru je osobnu notu dao kroz odabir postera za zid koji kriju tri portreta na kojima prevladavaju zemljani tonovi. Kip u kutu garniture, drveni stolić s pletenim košarama te jastuci u boji cigle kompletnom prostoru daje dodatnu lepršavost i stvaraju osjećaj ugode.

INTERIJERI , 21.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

@plantismus

Podijeli:

Posljednje objavljeno