Boje koje će vizualno povećati vaš dnevni boravak

INTERIJERI
28.2.2020.

Tema koja budi najviše neodlučnosti kada je u pitanju uređenje malenog dnevnog boravka sigurno je odabir boje koja će uspješno reflektirati svjetlo, vizualno povećati prostor, ali istovremeno unijeti toplinu i učiniti da se osjećate kao doma u vašem interijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, postoje razni odgovori i alternative koje možete odabrati s obzirom na vaš ukus i potrebe vašeg interijera, a ako se pitate otkud krenuti i što je najbolja opcija za vaš maleni dnevni boravak, poslužite se jednim od savjeta u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NA ŠTO OBRATITI POZORNOST PRIJE NO ŠTO ODABERETE BOJU ZA VAŠ DNEVNI BORAVAK

Prije no što se uopće odvažite na transformaciju vašeg dnevnog boravka i prije no što mu dodijelite neku boju, razmislite koja boja najbolje budi osjećaj opuštanja u vama. Je li to smirujuća bijela, moderna siva, strastvena ljubičasta, opuštajuća zelena ili možda dinamična plava? Nakon toga, kreirajte mood board ili na jedno mjesto zalijepite nijanse jedne boje koje možete zamisliti u svom postojećem ili budućem dnevnom boravku. Ponekad vam se može činiti drastičnim suprotstaviti jednu odvažnu boju bijeloj u interijeru, no ukoliko se igrate s različitim nijansama jedne boje koju najviše volite, brže ćete pronaći kompromis i kombinaciju koja vam se sviđa.  

ZAŠTO ĆETE HTJETI RAZMISLITI O TOME DA DNEVNI BORAVAK OBOJITE U DVIJE BOJE?

Ako želite vizualno bilo koji prostor učiniti većim i vizualno 'daljim', obojite ga u bijelu ili svijetle nijanse već spomenute zelene, plave ili ljubičaste. Na taj način ćete otvoriti prostor, svjetle boje će bolje reflektirati svjetlo i učiniti vaš prostor otvorenijim, svježijim i manje skučenim. Samim time, u sukobu sa zidom koji je obojan u par nijansi tamnijim bojama ili drugim kontrastnim bojama, kreirati ćete zanimljivo osvježenje u vašem domu i upravo zato kombiniranje dvije boje u vašem interijeru također može biti dobra ideja.

BOJE KOJE ĆE VIZUALNO POVEĆATI VAŠ DNEVNI BORAVAK

ZELENA

Svjetle nijanse zelene ne samo da će povećati vaš prostor, već će na neki način ugostiti prirodu u vašem domu i unijeti umirujuću vibru koja će vaš dnevni boravak pretvoriti u idealnu oazu za odmaranje. Ako interijeru sa zelenim zidovima dodate još zelenih detalja u različitim nijansama, kao što su biljke, dekori na stolu ili jastuci, imate preduvjet za uređenje boho ili vintage dnevnog boravka.  

LJUBIČASTA

Iako se čini nemogućim uključiti nijanse ljubičaste u uređenje interijera, ova hladna boja može unijeti takvu eleganciju i staloženost u vaš dnevni boravak, da nećete imati potrebu ulagati previše u dodatne dekore. Naravno, efekt vizualnog povećanja prostora postići ćete samo ukoliko zidove obojite u vedre svijetle nijanse ljubičaste, koje će unijeti dozu misterije i romantike, ali i notu glamura i luksuza.

SIVA

Jedna od modernih boja koja će surađivati u apsolutno svakom stilu uređenja interijera, sigurno je siva boja koja će svojim svjetlim nijansama u vašem prostoru biti svestrana, umirujuća i sofisticirana. Idealna je za malene prostore jer uspijeva u velikim količinama odbijati svjetlo i činiti prostor vizualno znatno većim, što je sjajna vijest za sve vas koji jako volite sivu boju.

SMEĐA

Svjetle nijanse smeđe boje, iako spadaju u hladne boje, mogu vrlo lako unijeti toplinu i ugodnu atmosferu u vašem dnevnom boravku. Boja bijele kave i bež nijanse u interijeru, sjajna su alternativa potpuno bijelom dnevnom boravku i u suradnji sa drugim smeđim detaljima može kreirati vintage štih u vašem domu, istovremeno ga čineći vizualno prostranijim.

BIJELA

Kraljica boja kada je  pitanju vizualno povećanje prostora sigurno je bijela boja koja najbolje reflektira svjetlost i omogućava da vaš prostor djeluje čisto, svježe, prostrano i umirujuće. Jako je prilagodljiva boja, jednostavna za održavanje, a u kombinaciji sa drvenim namještajem i biljkama predstavlja scenarij koji vodi ka cozy i ugodnom uređenju interijera.

INTERIJERI , 28.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno