Bili smo dio dm godišnje konferencije za medije i otkrili šta nas očekuje u narednoj godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Bili smo dio dm godišnje konferencije za medije i otkrili šta nas očekuje u narednoj godini

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
11.11.2021.

Kompanija dm danas je, na godišnjoj konferenciji za medije, predstavila rezultate poslovanja ostvarene u protekloj poslovnoj godini (1.10.2020.-30.9.2021.) gdje je investirano 7,8 miliona KM, ostvaren rast prometa od 13,71% i uspješno otvorena 124 radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Djelovali smo u pravcu unapređenja kvaliteta života cjelokupne zajednice u kojoj poslujemo kroz društveno odgovorne kampanje.“ – istaknuo je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.

Uspješno poslovanje kompanija dm zahvaljuje i svojoj filozofiji, gdje važnu ulogu ima održivost koja prožima sve sfere poslovanja od ekonomske, ekološke, društvene do kulturološke.

Kao bitan segment naglasili su da već drugu godinu zaredom, zajedno sa Bonjour.ba sprovode FEEL GOOD kampanju u kojoj kupci kupovinom posebno dizajnirane majice sudjeluju u donaciji dm-a za  projekt  razvoja i usavršavanja bh. poduzetnica #poduzetneZAJEDNO.

Prošle godine u ovu svrhu prikupljeno je 10.000 KM.

Kristina Ćosić je naglasila da; „Kruna svih jubilarnih društveno odgovornih aktivnosti bila je kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra kroz koju je pružena podrška bh. proizvođačima.

U društveno odgovorne kampanje podrške razvoju zajednice i unapređenju životnih uslova u protekloj poslovnoj godini uloženo je 416.300 KM.“

Upravo je društveno odgovorna kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra ponudu dm-a obogatila za dodatnih 15 bh. proizvođača i njihova 44 proizvoda, a sa nekim od njih ste se upoznali i preko Bonjour.ba.

Prema riječima direktora dm-a Damira Šlosela i u narednoj poslovnoj godini nastavit će se ulaganja u svim segmentima poslovanja.

Planirano je više od 80 novih radnih mjesta, proširenje mreže poslovnica za još pet novih kao i proširenje distribucijskog centra koji ove godine slavi 10 godina postojanja.

Posebna ulaganja najavljena su u domenu usluga i jačanja lojalnosti i veze s kupcima.

Ukupno se radi o iznosu od 10,5 miliona KM.

Kratki promo spot dmBiH 15. godina poslovanja pogledajte u nastavku.

Kompaniji dm čestitamo na još jednoj uspješnoj godini na bh. tržištu i veselimo se svim novostima koje pripremaju.

***

Foto: dm BiH press
Tekst: Bonjour.ba/dm press

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno