Savjeti za proljetno osvježenje doma uz koje će vam čišćenje postati zabavno - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Savjeti za proljetno osvježenje doma uz koje će vam čišćenje postati zabavno

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

INTERIJERI
22.4.2022.

Dolaskom proljeća i sa prvim sunčanim jutrima sve više smo motivirani za proljetno osvježenje doma koje će unijeti organiziranost u našu svakodnevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Počevši od kuhinje i kupaonice, pa preko dnevnog boravaka i hodnika, pa sve do ormara u sobi, proljetno čišćenje može izgledati kao zadatak kojem se ne nazire kraj. I iako volimo uredan i čist dom koji nas dočeka svaki dan, investirati dan (ili njih nekoliko) za sezonsko čišćenje doma nije nam najdraža stvar na agendi. No, imamo na umu nekoliko savjeta uz koje će proljetno osvježenje doma proći ugodnije, brže i uz manje stresa. Savjetovati ćemo vas kako ovaj ne tako zabavan proces učiniti zabavnim, uz dobar odabir proizvoda, glazbu i dobru organizaciju. Više savjeta za uspješno proljetno osvježenje doma otkrijte u nastavku.

 

Prvo, upalite si omiljenu glazbenu playlistu
 

Ništa nas ne može razveseliti kao omiljena glazba u pozadini. Čišćenje solo ili s ukućanima postati će duplo zabavnije ako sve to radite uz malo ritma i zabave. Osim što će vrijeme proći brže, ovo može biti prilika za povezivanje i povremeni ples po kući.

 

Svu odjeću iznesite iz ormara i prebrišite police
 

Istinsko osvježenje ormara postići ćete uz prazne police. Svu odjeću iznesite iz ormara na krevet te prebrišite prašinu s polica, a zatim kreirajte nekoliko gomila. Prva neka bude za odjeću koju ćete prozračiti pa spremiti ponovo, druga za pranje, a treća za svu odjeću koju možete odmah vratiti u ormar. Možete i kreirati četvrtu gomilu za sve one stvari koje nećete nositi ove sezone kako biste ju mogli donirati ili pokloniti.

 

Foto: Pexels


Prozračite i operite zimsku odjeću na odgovarajućoj temperaturi
 

Onu odjeću koju je potrebno samo prozračiti možete okačiti vani i ostaviti neko vrijeme na svježem zraku. Odjeću koju treba oprati podijelite na gomilu koja se pere po nižoj i gomilu odjeće koja se pere po višoj temperaturi. Svilene i vunene artikle te druge delikatne materijale možete prati na 30 stupnjeva, svakodnevnu odjeću možete prati na 40 stupnjeva, a ručnike i posteljinu možete prati na 60 stupnjeva ili više, ovisno o tome što piše na etiketi.

 Ako želite proizvod koji možete koristiti na svim temperaturama, od 20 do 95 stupnjeva, Denkmit nature tečni deterdžent za veš snažno čisti bijelo rublje. Ovaj tečni deterdžent biti će idealan za dugotrajnu svježinu vaše odjeće u kombinaciji sa Planet Pure deterdžentom za šareni veš s mirisom lavande. Vaša bijela odjeća biti će besprijekorno bijela, a vaša šarena odjeća ostati će jednako odvažnih boja, i to pri pranju na svakoj temperaturi.

 Koristite ekološka sredstva za pranje odjeće
 

U periodu od godinu dana jedna osoba proizvede 200 do 250 kilograma prljavog veša. Za ovu količinu odjeće koristi se oko osam kilograma deterdženta po osobi. Svaki pojedini ciklus pranja zagađuje okoliš. Korištenjem ekoloških deterdženata smanjujete svoj utjecaj na okoliš, ne zagađujete vodene organizme otrovnim tvarima, a samim time i voda ostaje čista. Prednost ekoloških sredstava za čišćenje krije se u tome da njihov sastav čine prirodne stvari kao što su korijeni, kora i lišće. Stoga, pri sljedećoj kupnji deterdženta u dm trgovinama na etiketi potražite pojmove poput: održiva proizvodnja, nature, reciklirano.

 

Neka proizvodi za čišćenje rade za vas
 

Kako ne biste proveli mnogobrojne sate čisteći kupatilo i kuhinju, neka proizvodi to rade za vas. Uz Denkmit sredstvo za čišćenje kupatila možete lako ukloniti naslage kamenca i sapuna sa svih površina: kade, tuša, pločica i armature. Dovoljno je da raspršite sredstvo po navedenim površinama, sačekate nekoliko minuta i obrišete mokrom krpom ili spužvom.

 Kuhinja također može odnijeti sate i sate čišćenja, no uz pravi deterdžent, posao može proći puno brže. Svo posuđe koje želite skloniti s polica i osvježiti možete oprati sa Denkmit deterdžentom za pranje suđa. Osim što će vas brzo osvojiti svojim mirisom nara, ovaj deterdžent kreiran je na bazi obnovljivih izvora čime također štitite okoliš.

 Nemojte bacati ambalažu svog Planet Pure deterdženta! Jednostavno ju ponovo napunite u dm trgovinama.
 

Planet Pure samouslužna eko punionica tečnih bio Planet Pure deterdženata koja se nalazi u mostarskoj dm prodavaonici u Mepas Mallu postati će vaša nova omiljena postaja. Nakon što ste potrošili svoj BIO tekući deterdžent za pranje rublja, isti možete napuniti u sačuvanoj ambalaži. Tako jednom kupljene Planet Pure boce za deterdžent, mogu biti korištene svaki naredni put za punjenje deterdženata, što je ujedno osnovna eko prednost ovih punionica.

 Ambalaža Planet Pure deterdženta izrađena je od 100% reciklirane plastike i održivih materijala, kao što je šećerna trska. U samouslužnoj eko stanici za punjenje eko deterdženta u dm prodavnici možete kupiti bio certificirane Planet Pure deterdžente: tri vrste tečnih deterdženta za veš, te jednu vrstu deterdženta za suđe.

No, to nije sve, u sklopu dm active beauty programa pogodnosti pri kupovini ekoloških deterdženata za veš uz active beauty aplikaciju, digitalnu karticu i prethodno aktiviran kupon ostvarujete 15x više bodova. Ovaj kupon vrijedi do 26.4.2022.

Više otkrijte ovdje.
 

***
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci