Kako kreirati makeup look s Bonjour.ba x dm radionice s bh. influencericama? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako kreirati makeup look s Bonjour.ba x dm radionice s bh. influencericama?

Tekst:

Arijana Bošnjak

MAKEUP
16.4.2024.

Proljeće je sezona u kojoj nam priroda postaje posebna inspiracija za modne kombinacije i makeup lookove, zahvaljujući mnoštvu boja koje nas okružuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo je priroda bila osnovna nit vodilja našeg Bonjour. x dm boutique eventa i svih makeup lookova koje su influencerice kreirale taj dan. Za njih smo osmislili zanimljivu makeup radionicu koja je u svakodnevnu rutinu unijela posebno osvježenje i pružila svima inspiraciju za potpuno novi pristup kreiranju makeup lookova.
Naime, sve uzvanice su prilikom dolaska na event dobile kratki upitnik koji im je pomogao odrediti kojem elementu pripadaju – list ili voda.
Kada su se svi pobliže upoznali s konceptom i kroz odgovore odredili koji element više odgovara njihovom karakteru, uzvanice su uz dm savjetnice za ljepotu imale priliku rekreirati look na face chart sheetovima.
Kako je ovaj event bio jedno multisenzorno iskustvo, djevojke su potom imale priliku testirati makeup te osjetiti miris i teksturu svakog proizvoda. Uz to, svoj su kit ponijele doma kako bi mogle rekreirati look svaki put kada požele zablistati u nijansama koje su u skladu s prirodom.

Tako su Ilda Bunjo i Šejla Ramović svojim odgovorima i lookovima koje su kreirale pokazale da su tim voda, a Erna Saljević, iako je pripadala timu list, odlučila je također kreirati makeup inspiriran elementom voda. Makeup look koji su kreirale bio je okupan osvježavajućim tonovima plave i zelene sjene. Kako bi se kreirao upečatljiv pogled, uz maskaru za XXL volumen, look je zaokružen zelenom olovkom za oči.
Intenzivnije nijanse na očima, decentno je pratila podloga koja izgleda potpuno prirodno, naglašavajući samo jagodice nježnim ružičastim tonom rumenila. Usne su, uz olovku u zagasito ružičastoj nijansi, dobile nježnu proljetnu notu uz kremasti, matt ruž u istoj nijansi.
Naravno, niti jedan makeup look nije potpun bez savršene manikure koja ga prati, a za element vode, kao idealan izbor se našao lak u intenzivnoj plavoj nijansi, začinjen šljokicama.
S druge strane, Emina Bašić - Poljak i Magdalena Paradžik svoj su savršen makeup look kreirale prema drugom prirodnom elementu – list!
Element lista prate topli zemljani tonovi, poput nijansi smeđe, oker žute, boje breskve i toplog zlata. Uz ovakve boje, crna olovka će savršeno naglasiti oči, a nježni ton ružičastog rumenila ponovno će dopustiti da pogled bude zvijezda makeup looka.  
Tečni ruž za usne u zagasitoj nijansi ružičaste i zelena boja laka za nokte, iako su hladniji tonovi, savršeno će se upariti s toplim nijansama na očima i opet odisati energijom koju nosi element lista.
Kako bi ova priča ostavila trajnu uspomenu, uz edukaciju, određivanje elementa i makeup kit, influencerice su dobile i list koji doma mogu spojiti s drugim važnim elementom – vodom, a nakon što pusti korijenje mogu ga posaditi i tako kreirati trajni testament o ovom neodoljivom druženju posvećenom ljepoti prirode i malih, svakodnevnih rituala.


* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci