Recept Manola Blahnika za ukusni nugat
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETUđite u kuhinju ovog umjetnika cipela.
Potvrdu da je Manolo Blahnik odličan dizajner cipela smo već dobili. I dok svaka njegova cipela predstavlja pravo malo umjetničko djelo, poznati dizajner nam je odlučio dokazati da mu nisu strane niti druge umjetnosti.
Iako mnogi smatraju da je kuhanje ipak ženska jača strana, Manolo je pokazao da i on ima par kulinarski asova u rukavu i podijelio recept za svoj omiljeni desert - Španjolski nugat.
Dakle, dragi naši, papir i kuhaču u ruke i počnite s pravljenjem španjolskog nugata.
Priprema je gotova dok kažete kolač.
Sastojci:
400 gr meda
300gr miješanog sušenog voća - sitno nasjeckanog
200 gr badema -prženog, oljuštenog i sitno nasjeckanog
200 gr oraha - oljuštenog i sitno nasjeckanog
200 gr kikirikija – oljuštenog
Priprema:
Ubacite orašaste plodove i voće u električni mikser i dobro usitnite. Dodajte med i dobro izmiješajte smjesu. Nakon toga smjesu prespite u veću pravokutnu zdjelu pomoću žlice, prekrijte aluminijskom folijom i stavite nešto teško na vrh. Držite na hladnom mjestu 24-48 sati. Nakon što se smjesa dovoljno stisnula, izrežite na male komadiće i poslužite.
D.P.
***
Foto: manoloblahnik.com
Tekst: BONJOUR.ba