Riječ urednice: 8. mjesec rezerviramo za slavljenje života, unikatne gourmet priče i festivalsku magiju - Bonjour.ba - b...

Riječ urednice: 8. mjesec rezerviramo za slavljenje života, unikatne gourmet priče i festivalsku magiju

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
1.8.2021.

Od malih nogu, riječ urednika bila je kategorija koju u (online) magazinu ne preskačem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako, voljela sam još pobliže upoznati tim koji stoji iza svega onoga što je kreirano kroz određeni period i emociju koju su željeli predočiti kroz svaki redak i fotografiju koji se nalaze kao dio istih. Bila je to osobna stranica dnevnika koji pruža intro u nečiju (radnu) svakodnevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonjour.uredništvo sastoji se od pet dama koje, svaka na svoj način oblikuje ono što danas pronalazite kao dio Bonjour.reportaža. Kada smo na sastanku uz rokovnike, papiriće i tablice razmišljali o onome što će biti u fokusu naših priča u 8.mjesecu, znali smo da želimo čitateljima dati nove, svježe ideje kako da maksimalno iskoriste najtopliji mjesec, ali i kako val dobre energije koji uslijedi nakon odmora, usmjeriti u slavljenje života i hedonizam.

Bonjour.screensaver za 8. mjesec (ako još niste, prijavite se na Bonjour.ba newsletter klikom OVDJE)

BONJOUR.LJETO 

Znamo da vam uvijek nedostaje inspiracije za pripremu osvježavajaćih, no, ukusnih ljetnih receptura čije ćemo okuse dugo pamtiti. Zato smo u suradnji s partnerima i poznatim bh.food blogerom Harry Cooperom kreirali Bonjour.summer cookbook koja vas instant transformira u Italiju, terasu na kojoj smo uživali u vihoru bijelih zavjesa i pogledu na more ili roditeljsku terasu, a koju ćete moći besplatno preuzeti na vaše pametne uređaje za manje od 24h. Stay tuned.
Znamo i da je ljeto u gradu nezamislivo bez omiljenih okusa sladoleda.


U suradnji s omiljenom slastičarnom u Sarajevu, kreirali smo i slasticu u prepoznatljivom Bonjour.stilu koja donosi neodoljivu kombinaciju tekstura i rapsodiju okusa kojima ćete se vraćati nakon napornog dana na poslu ili rado dijeliti s prijateljicama. (Časna urednička). #staytuned za više detalja. 
 
Ukusan domaći džem poslastica je kojoj je teško odoljeti i čije recepture rado čuvamo, a na Bonjour.ba ćemo vam uz savjete za pripremu, uskoro predstaviti i printable etikete za džem uz koju će imati posebno mjesto na ladici, ali i kreirati wow efekt kada ga budete poklanjali.
Bonjour. Ljeto nezamislivo nam je i bez slavlja svih onih malih stvari koje nam bude strast te smo pronašli i ideje za hobije kojima se možete baviti u vašem gradu, uz novu rubriku Bonjour.stilistica ćemo odgovoriti na sve vaše modne nedoumice, a ako ste u neodoumici gdje provesti vikend u BiH te pronaći osvježenje, bez brige pripremili smo šalahabtere sa skrivenim i neodoljivim ljetnim destinacijama u BiH na kojima još uvijek možete slaviti ljepotu življenja.
Sredina 8. mjeseca rezervirana je za Sarajevo Film Festival, a i ove godine ćemo na unikatan, autorski način uz razgovore sa stručnjacima iz sfere kinematografije, članovima SFF tima i svima onima koji u backstageu kreiraju festivalsku magiju prenijeti vam dio atmosfere kroz članke, ali i naše društvene mreže. 

Zavirit ćemo i u pripreme dama za crveni tepih Festivala i otkriti gdje pronaći unikatne, made in BiH suvenire. 
Bit će ovo topao, inspirativan mjesec koji ćemo začiniti i temama koje će biti usmjerene i na mušku modu, brendove koji će oplemeniti vaš dom i garderobu, ali i recenzije Bonjour.čitatelja o beauty proizvodima o kojima trenutno svi pričaju.
Bonjour.ba kolumnisti će u vama probuditi dozu nostalgije kroz pregled kultnih komada namještaja koji su se u prošlih nekoliko desetljeća krili u svakom domu, prenijeti šarm street stylea, dati praktične savjete za organizaciju doma, ali i donijeti eskluzivne priče iz svijeta ljepote i gastronomije.

Kao zahvalu svima vama koji nam u inbox pošaljete fotografiju Bonjour.screensavera na vašim mobitelima, dijelite djeliće vaše svakodnevice uz #DoYouBonjour, komentirate i dijelite naše priče te šaljete nam sugestije koje potiču da budemo bolji, kreirali smo i fantastično Bonjour.darivanje (svakako nam se pridružite na Bonjour.Facebooku).
Hvala vam jer ste dio naše bonjurastične avanture.
 
Do skora, svoju energiju i optimizam upakirajte u pakiranje bonjourastične svakodnevnice ispunjene malim stvarima koje vas vesele, putovanjima, uzbudljivim okusima i člancima koji vas motiviraju da kreirate život kakav volite.
Čitamo se na Bonjour.ba.
S ljubavlju, 
Dijana

***
Tekst: DIjana Ćavar
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno