Chic interijeri: 10 savjeta uz koje ćete domu dati retro notu

INTERIJERI
17.1.2020.

Svi zaljubljenici u vintage, retro i old school dekora, ovo je članak u kojem ćete naći dozu inspiracije za sve naredne interijer avanture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodimo vas u svijet interijera okupanih u drvo, zelenu, narančastu, žutu i ljubičastu; među prostorije koje će vam vrijeme govoriti uz pomoć satova s pticom kukavicom i koje će vam dobrodošlicu odati toplim i šarenim tepisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negdje u kutu ćete se sigurno moći ogledati u dugim ili okruglim ogledalima uokvirenim u luksuzne zlatne okvire dok u pozadini slušate kako se vaša omiljena ploča iznova i iznova vrti na starom djedovom gramofonu. 


Baš ovako jak utjecaj na širenje vintage vibri u vašem domu kreiraju pametno odabrani dodaci za dom i par retro detalja uz koje uređenje vašeg doma možete vratiti par stoljeća unatrag. 

Kako vješto birati namještaj, palete boja, dekore i uređaje za vaš dom kako biste uredili neodoljivi i šarmantni vintage interijer i u vašoj kući ili stanu, inspirirajte se u nastavku. 

KOMADI U NARANČASTOJ BOJI
Narančasta je pratila brojne interijer priče u zadnjim desetljećima prošlog stoljeća i upravo zato implementacijom ove boje posvuda možete kreirati toplu i itekako vintage atmosferu baš kao na fotografiji ispod. 

NAMJEŠTAJ OD DRVETA
Stari stol u kući vaših roditelja, ulov s buvljaka ili sasvim novi, ali drveni stol, stolica, krevet ili vitrina unijeti će retro štih u svaku prostoriju, pogotovo ako se u njoj nalazi više komada namještaja izrađenih od drveta. 

OGLEDALO SA ZLATNIM OKVIROM
Dodavanjem ogledala sa zlatnim okvirom pa čak i u potpuno minimalističnim stanovima unosite dozu karaktera, tajnovitosti i elegancije. 

STARI UREĐAJI (RADIO, GRAMOFON, FOTOAPARATI)
Osim što su neodoljivi i zanimljivi, stari uređaji koje su možda koristili vaši roditelji ili bake i djedovi ili čak vi kad ste bili mlađi trebaju naći mjesto u uređenju vašeg doma.

VINTAGE STOL
On je sasvim dovoljan. Jedan, dominantni stol s pričom, koji će biti centar vašeg kutka za rad definitivno će ostaviti retro trag u vašem interijeru. 

GLAZBENI INSTRUMENTI
Akustična gitara, klavir, puhački instrumenti – sve su to artikli koji u moderan svijet unose dozu uspomena iz nekih prošlih vremena i pravi su prijatelji svakog urbanog i vintage doma. 

UOKVIRENI CRTEŽI
Crteži, tlocrti i portreti također oslikavaju nekadašnje umjetničke tehnike i svojim izgledom vaš interijer uspijevaju preobraziti u retro dom uz pomoć samo par detalja. 

POKUĆSTVO U ZELENOJ BOJI
Zelena je, baš poput narančaste, dominirala interijerima u prošlom stoljeću te uz pomoć ove boje, ne samo da unosite dozu luksuza i odvažnosti, nego i vintage štih koji toliko volimo.

TEPIH S UZORKOM
Efektan i itekako primjetan retro detalj u vašem domu može lako postati tepih s neobičnim uzorcima koji će unijeti dozu zaigranosti u svaki jednostavan, ali i dinamičan prostor. 

ZLATNI OKVIRI ZA FOTOGRAFIJE
Trik koji danas brojne dame posuđuju s Pinteresta sasvim slučajno jedan je od najpristupačnijih i najslađih načina kako ugostiti retro u svom domu iz 21. stoljeća. 


 

INTERIJERI , 17.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno