Bračni par iz Sarajeva potpisuje preuređenje ove kuhinje i trpezarije. Izgleda moderno i praktično! - Bonjour.ba - bh.li...

Bračni par iz Sarajeva potpisuje preuređenje ove kuhinje i trpezarije. Izgleda moderno i praktično!

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
29.12.2021.

Kada je u pitanju preuređenje kuhinje i trpezarije postoji mnoštvo stvari koje trebamo imati na umu. Moramo uzeti u obzir osvjetljenje, materijale, veličinu prostora, kao i vodovodne instalacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To zna i Designitekt Studio koji je imao priliku preurediti kuhinju koja uključuje i trpezariju sa sofom i trpezarijskim stolicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, sve detalje smo htjeli saznati iz prve ruke, zato smo zamolili Maidu i Emila Imamovića iz Designitekt Studia da nam otkriju sve detalje o projektu. 

3D prikaz kuhinje i trpezarije

Prije samog preuređenja kuhinje, Designitekt studio za ovaj obiteljski dom je kreirao 3D vizualizaciju interijera koju možete istražiti u nastavku. Pokušali su za ovaj obiteljski dom slikovito prikazati idealna rješenja kojima bi riješili svaki izazov i unijeli više svjetla u kuhinju i trpezariju. 

Od 3D prikaza do stvarne moderne kuhinje i trpezarije

„Želje klijenata su bile: veća radna površina, sofa sa 4x trpezarijske stolice i svjetliji tonovi.

Prilikom projektovanja kuhinjskog prostora sa trpezarijom morali smo se prilagoditi postojećim vodovodnim instalacijama odnosno zadržati poziciju sudopera gdje je bio ranije. Također, nismo smjeli dirati poziciju radijatora koji se nalazi ispod prozora. Svaki projekat sa sobom nosi nove izazove, tako da smo i ove uspješno riješili.

Prostor kuhinje gdje se nalazi radijator smo iskoristili na način da radna ploča bude u širini od 90 cm (a drugi dio kuhinje je sa standardnom radnom pločom u širini od 60 cm) kao i donji kuhinjski elementi. Iznad radijatora se nalazi ozračna rešetka čime se ne ugrožava njegova funkcija.

Prostor za odlaganje maksimalno smo iskoristili izvlačnim elementima i kombinacijom ladica i polica, a savremen izgled postigli smo kombinacijom boja i dekora. Dekor radne ploče i zidne obloge je isti, dok je krajnji desni dio kuhinje u drugoj boji čime smo razbili monotonost i neki "standardni tip bijelih kuhinja" koje imamo priliku svakodnevno viđati.

Trpezarijski stol je unikatan proizvod i rađen je prema nacrtima Designitekt studija. Ploča trpezarijskog stola daje dinamiku cjelokupnom prostoru. Iznad stola je spušteni strop sa obodnom led rasvjetom i visilicama. Dozu elegancije i luksuza postigli smo sa zlatnim detaljima (slavina i rasvjeta iz Malpeza salona). Sudoper Alveus je granitni u bijeloj nijansi. Trpezarijske stolice su iz SitForm asortimana.

Prvobitno smo mislili da je kvadratura prostora ograničavajući faktor za sofu, ali smo odličnom dispozicijom uspjeli "smjestiti" istu, a time ne narušiti komfornost. Zid iza sofe obložen je istim materijalima i bojama koje nalazimo na kuhinji, te je na taj način postignuta idealna povezanost svih segmenata. Svijetlija nijanse zelene boje štofa unijela je svježinu u prostor (rađena prema mjeri iz proizvodnje Inside by Ećo). Kompletan pločasti namještaj je rađen prema mjeri i našim nacrtima u izvedbi našeg stolara. Zavjese su iz Zart-a." - otkrili su nam iz Designitekt studija. 

Što kažete, biste li i vi iskoristili ove trikove za (pre)uređenje svoje kuhinje?

***
Naslovna fotografija: Designitekt Studio

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno