Bh. frizer Stipe Filipović inspiraciju za kolekciju frizura našao u otisku prsta. Pripremao ju je više od pola godine. -...

Bh. frizer Stipe Filipović inspiraciju za kolekciju frizura našao u otisku prsta. Pripremao ju je više od pola godine.

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
20.12.2021.

Stipe Filipović je već dugi niz godina jedno od poznatih frizerskih imena čije frizure kradu simpatije beauty entuzijasta, ali i stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi radovi priznati su i nagrađivani, izazivaju oduševljenje i divljenje, što nije izuzetak ni sa njegovom novom kolekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dermatoglyphs kolekciji, Stipe je predstavio unikatne frizure sa dozom ekstravagancije koje jasno prikazuju njegovu kreativnost i posebno doživljavanje cijelog procesa kreiranja frizura.

Na pitanje što ga je inspiriralo za ovu kolekciju, Stipe nam je odgovorio: „Inspiraciju za moju novu kolekciju Dermatoglyphs pronašao sam u otiscima vlastitih prstiju. Otisak prsta obilježava svaku jedinku na svoj poseban način pa tako i mene. Ne postoje dva ista otiska na svijetu, svaki za sebe je jedinstven poput frizura iz kolekcije Dermatoglyphs. Više od pola godine mi je trebalo da pripremim ovu kolekciju. Mimitije sam samosvjesno iskoristio imitirajući njihove kretnje, dubine i formacije sjedinjujući ih u jednu cjelinu.“

Uz to, Dermatoglyphs kolekcija je već po drugi put Stipu dovela do titule finalista natjecanja International Visionary Award u Londonu. Naviknuti na Stipin talent i jedinstvene frizure koje kreira, sigurni smo da će i ove godine njegov rad probuditi posebno oduševljenje. Veselimo se novim projektima ovog kreativca.

*** 
Kosa: Stipe Filipović
Foto: Matea Pejić
Model: Božo Šimović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno