TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 28.4.2020.

Dalgona kava je zabavan miks instant kave, šećera, vode i mlijeka te ju možete po svom izboru, pretvoriti u idealni #ComfortDrink s toplim mlijekom ili u osvježavajući kofeinski napitak s hladnim mlijekom.

Kremasta kava koja je predstavljena na društvenoj mreži TikTok brzo je osvojila simpatije ljudi diljem svijeta. Ukusna je i brzo se priprema doma uz sastojke koji se nalaze i u našoj ostavi.

KAKO PRIPREMITI PINK DALGONA KAVU?

Odgovor se krije u 5 žlica ružine vodice i jednoj šalici slatkog vrhnja. Pomiješajte sastojke i umutite ih mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu. U času naspite hladno mlijeko s kokicama leda ili toplo mlijeko i po vrhu dodajte kremastu smjesu ružine vodice i slatkog vrhnja.  Recept pogledajte u objavi ispod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Big Fat Halal Blog (@mybigfathalalblog_) on

Kao zamjenu za ružinu vodicu, pojedine dame su koristile i jagode u prahu, sirup s okusom ovog šumskog voća i kavu s okusom jagode. Proces pripreme ostaje isti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lally | Food + Lifestyle (@athomewithlally) on

Vjerujemo da će ova kava biti aromatično ljetno osvježenje koje će upotpuniti jutarnju rutinu brojnim damama. 

***

Naslovna fotografija: @athomewithlally
Tekst: BONJOUR.ba


Bonjour

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

TEKST: Adelisa Mašić

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće? Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

Kako dani postaju hladniji, sve češće biramo ostati kod kuće, okupiti prijatelje i uživati u toplini razgovora, mirisu vina i nečemu finom za pojesti.

Umjesto klasičnog postavljanja stola, ove jeseni sve češće biramo servirati hranu na drvenoj dasci, jer unosi toplinu, jednostavnost i onaj domaći osjećaj.

 



1. Počni s bazom  

Odaberi dasku od maslinovog drveta, hrasta ili tamnijeg drveta s izraženom teksturom. Ako pripremaš više zalogaja, koristi nekoliko manjih daski: jednu za sireve, drugu za voće, treću za slatke dodatke.

 



2. Pronađi ravnotežu  

Savršena ravnoteža nastaje kad spojiš suhomesnato i meke sireve sa svježim voćem, poput grožđa ili smokvi. Dodaj nekoliko listova rukole, malo meda i par kapi maslinovog ulja za onaj chef’s touch efekat.

 



3. Igraj se slojevima i detaljima  

Zamotaj prosciutto oko grissina, napravi male redove sira ili složi smokve i orahe u male sekcije. Za dodatni efekat, koristi zdjelice od keramike ili stakla, a sve začini ruzmarinom ili timijanom.

 



4. Dodaj jesenski pečat  

Topli tonovi i sezonski detalji čine razliku: mini bundeve, grančice suhog lišća, svijeće u staklenim posudama. Cijeli sto dobija onaj 'autumn dinner vibe', čak i ako servirate samo vino i zalogaje.

 



U konačnici, nije poenta u savršenstvu već u atmosferi, a ako planiraš vikend bijeg u prirodu, još je ljepše servirati vani na terasi, vikendici ili pikniku u šumi. Par dobrih sireva, svježe voće i drvena daska dovoljni su da običan trenutak postane savršen mali ritual.

Foto: @the_loverosie_


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!