Dajana Krasić podijelila je s nama sve o avanturi treće trudnoće! Donosimo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dajana Krasić podijelila je s nama sve o avanturi treće trudnoće! Donosimo detalje.

Tekst:

Arijana Bošnjak

MAME RULZ
8.5.2024.

Uloga majke zaista je divna i jedinstvena avantura, ispunjena radošću, neprocjenjivim trenucima, ali i izazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svaka trudnoća nosi sa sobom određenu čaroliju, neizvjesnost i lekcije koje majku pripremaju za novu fazu života. To nije samo biološka uloga, već i emocionalna, socijalna i nova duhovna dimenzija života.

U našoj rubrici "Mame Rulz" istražujemo i s vama dijelimo iskustva majki koje se suočavaju sa svim izazovima i ljepotama majčinstva. Kroz razgovore s njima, možete zaviriti u njihov svakodnevni život, dileme, uspone i padove i vidjeti kako one pronalaze balans između obiteljskih obaveza, karijere i brige za sebe.


Dajana KrasićOvaj put smo za našu rubriku Mame Rulz razgovarali s Dajanom Krasić, autoricom digitalnog sadržaja, čiji se neodoljivi stan uređen u skandinavskom stilu našao i u našoj rubrici Interijer & Dizajn, a za nas je složila i 4 chic kombinacije s jednim ružičastim blejzerom.

Ovaj put je Dajana s nama podijelila sve o svojoj trećoj trudnoći, ali i dosadašnjem iskustvu s dva mališana doma. Govorila je o najvažnijim lekcijama koje je naučila, koje su aktivnosti za nju opuštajuće te je li majčinstvo utjecalo na njen stil odijevanja.
Njezina priča o majčinstvu, trudnoći i stilu života pruža uvid u jednu od mnogih raznolikih perspektiva majčinstva, s naglaskom na iskrenost, samopouzdanje i balansiranje različitih uloga u životu.


Trudnoća je zaista poseban period života. Kroz vašu treću trudnoću s vama ste imali i dvoje mališana te se dinamika svakodnevice zasigurno promijenila. Kako su vaša starija djeca reagirala na vijest o dolasku novog brata ili sestre?

Sada kada sam u zadnjem mjesecu, izgleda mi kao da je sve proletjelo, ali zapravo su ti prvi mjeseci bili intenzivni i dugi dok sam bila u toj fazi. Srećom, djeca su bila jako razumna oko mog umora i mučnina, suosjećajući sa svime što bih im objasnila. Vijest su prihvatili s veseljem te i sada svaki tjedan prate u kojem smo tjednu trudnoće i kolika je beba. Njihovo uzbuđenje i mašta se razvija kako se približavamo kraju.
Jesu li vaša iskustva s prethodna dva poroda utjecala na vaše pripreme za treći?

Spletom okolnosti, moja prva dva poroda su završila carskim rezom, tako da i ovaj put znam što me čeka. Taj osjećaj kad znate što slijedi ima svoje prednosti i mane. Ovaj put možda s većim optimizmom gledam na svoj ‘psihički’ oporavak, jer s godinama sam više naučila kontrolirati svoje misli, biti realnija pa time gledam pozitivnije na tih nekoliko dana u bolnici, koji u konačnici vode k još jednom novom životu.
Koje su najvažnije lekcije koje ste naučili kao majka s prethodnom djecom, a koje planirate primijeniti i s trećim djetetom?

Da najprije slijedim svoje instinkte i osjećaje, bez obzira što mi drugi savjetuju. Da sve tako brzo prolazi i da budem više prisutna u svakodnevici s djecom. Da budem blaga prema sebi, posebno u prvim mjesecima. Da  budem realna u tome kakva djeca trebaju/ne trebaju biti dok su mali. Da ne moram sve sama i da se prioriteti mogu i trebaju presložiti.
Kako ste održavali aktivni životni stil tijekom posljednjih 9 mjeseci? Jesu li neke aktivnosti bile posebno korisne ili opuštajuće za vas?

Obzirom da radim od kuće, aktivnost mi je prijeko potrebna poslije posla. Boravak s djecom vani, šetnje u prirodi i druženja na zraku su nešto što prakticiram bez obzira na stanje u kojem se nalazim. To i mene i djecu čini puno zadovoljnijim. Srećom, živimo van grada pa su šetnje, polje i vrt naš ‘lifestyle’.
Kako planirate osigurati ravnotežu između brige za djecu, brige za sebe i karijere nakon trećeg poroda?

Na trenutno balansiranje posla, djece i svog vremena sam se jako navikla, jer djeca su koliko toliko odrasla i jednostavnije je s njima većinu iskomunicirati. Obzirom da planiram nastaviti svoju karijeru, vjerujem da će kombiniranje svega u početku s troje djece biti teže nego što smo sada navikli, no imam par svojih odlika na koje računam da će mi ‘uskočiti u pomoć’ u ovoj fazi - pozitivan stav, opuštenost i godine majčinskog iskustva. Posvećivanje poslu mi nikad nije na vrhu liste prioriteta, no bitno mi je održavati ‘karijeru’ jer volim djelovati i van uloge majke. Poželite mi sreću! :)
Kako biste opisali svoj modni stil prije, tijekom i nakon svake trudnoće? Jesu li se puno toga mijenjalo ili ste zadržali isti estetski izričaj?

Sjećam se kad sam prije prvog poroda krenula kupovati udobne stvari i trenirke jer sam mislila da se kao majka neću imati kad spremati. U suštini sam s godinama postala jednostavnija u odijevanju, neovisno o trudnoćama. Nisam morala odjednom promijeniti stil jer sam postala majka. Moj izričaj je ostao isti, nisam se baš davala u kupnju trudničke odjeće, nego bih nosila sve što inače, samo u većem broju. :) Moram priznati da se jako veselim povratku u traperice! No za taj pothvat treba strpljenja. :)


* * *
Foto: Dajana Krasić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno