Daikin – pouzdan partner ZA ZDRAVU KLIMATIZACIJU - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Daikin – pouzdan partner ZA ZDRAVU KLIMATIZACIJU

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
27.7.2018.

Briga za zdravlje jedna je od najvažnijih čovjekovih zadaća. Mediji su prepuni raznih savjeta o zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti, redukciji stresa, a također se sve više pozornosti posvećuje zdravom stanovanju. U novije doba, kontrola temperature prostora ljeti i zimi je postala standard, pa osim učinkovitih i komfornih načina grijanja i pripreme tople potrošne vode, dosta veliku ulogu u komfornom življenju ima i hlađenje prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li uopće „zdrava klimatizacija“?
Kad pričamo o klimatizaciji, odnosno kontroli temperature prostora, velika većina ljudi u stvari vrlo vjerojatno nema pojam koji to sve faktori čine pojam „zdrava klimatizacija“ odnosno stručno rečeno toplinsku ugodnost.
Temperatura zraka je svakako najpoznatiji faktor, idealna ljetna je oko 22-25°C, dok je zimska oko 22°C uz naravno nešto deblje slojeve odjeće nego ljeti. Također, preporučljivo je i da razlika temperature po visini prostorije ne prelazi 3°C (temperatura između stopala i vrata osobe).
Temperatura ploha je vrlo bitan faktor, pogotovo u modernom podnom grijanju pomoću dizalica topline jer se preporučuje da temperatura podova i zidova bude između 19-29°C uz nošenje kućne obuće.
Vlažnost zraka u prostoru je preporučljiva u granicama od 35-60%, no vrlo osjetljiva tema kod klimatizacije je brzina strujanja zraka jer smo često puta svjedoci neugodnog puhanja hladnog zraka iz klima uređaja pogotovo u malim prostorijama, tako da su adekvatno dimenzioniranje i pravilan smještaj od iznimne važnosti.
Razina odjevenosti i fizička aktivnosti neposredno utječu na našu toplinsku ugodnost, no čistoća, odnosno kvaliteta unutarnjeg zraka je vjerojatno najvažniji faktor od svih jer unutar jednog dana prosječna osoba udahne 24.000 puta, pa je od za smanjeni broj posjeta liječnicima jako važno da u nekom prostoru da ima čim manje prašine, alergena, virusa, bakterija i gljivica u unutarnjem zraku. Ukratko, kvalitetna filtracija i svježi zrak su nezaobilazne komponente zdravog života u klimatizacijskom smislu.

daikin rj 4 resize 

Na kraju, razina buke je također važan doprinos komforu jer prevelika buka negativno utječe na naše zdravlje ometajući disanje, spavanje, i izmjenu tvari između organizma i okoliša.

Daikin – sinonim zdrave klimatizacije
Tijekom više od 90 godina povijesti, tvrtka Daikin je prepoznata na tržištu kao proizvođač visokokvalitetnih klimatizacijskih uređaja. Biti prvi u tehnološkim inovacijama, posvećenosti očuvanju okoliša i prilagodbi krajnjem korisniku u prepoznavanju njegovih potreba bitna je vodilja tvrtke prilikom razvoja proizvoda pa je Daikin također vrlo često percipiran u javnosti kao „trendseter“.

Stabilna temperatura unutar prostora omogućena je s Daikinovim uređajima, u rasponu vanjskih temperaturnih uvjeta od -25°C do +46°C, uz pomoć najnovije inverterske tehnike. Osjetnici temperature podova u kazetnim jedinicama brinu se za jednaku razdiobu temperature zraka po visini prostorije, a brojne mogućnosti nagiba istrujnih lopatica zidnih uređaja su jamac jednake distribucije zraka u prostoru (opcija nagiba istrujnih lopatica se na upravljačima može podesiti i automatski kod većine kućnih klima-uređaja). Infracrveni senzori u jedinicama usmjeravaju ispuh od osoba kada ih detektiraju u prostoru ili prebacuju jedinice u štedni režim rada ako korisnik napusti prostor.
Prilikom svakog procesa hlađenja, izdvaja se vlaga iz zraka ali korisnik nema informaciju točno do koje granice, no Daikinov model Ururu Sarara ima mogućnost potpune kontrole vlažnosti zraka i ubacivanja svježeg zraka u prostor prema želji korisnika.

daikin ururu prociscivac resize

Ururu Sarara

Jako puno pozornosti Daikin je posebno posvetio kvaliteti unutarnjeg zraka i emisiji buke prilikom razvoja klima uređaja. Registrirani patent imenom „flash streamer“ je komponenta poznata iz pročistača zraka već niz godina, a sada je našla primjenu u najnovijoj Perfera klima jedinici iz Bluevolution serije. Flash streamer proizvodi elektrone velike brzine koji se sudaraju sa molekulama kisika i dušika koje aktivirane učinkovito odstranjuju i do 97% alergena, bakterija, virusa i plijesni u roku od samo 15 minuta od početka procesa. Dakle, čist i zdrav zrak pomoću klima-uređaja je kod Daikina sjajan benefit i najzahtjevnijim korisnicima, uz najvišu energetsku klasifikaciju od A+++.
Razina buke čovjekova šaptanja je oko 20dBA, stoga kada u Daikinu kažu kako su im klima-uređaji tiši od šapta, stvarno ima smisla jer najniža razina buke je točno 19dBA koju proizvodi velika većina Daikin klima-uređaja, a čak i osnovni i najpovoljniji model ima 20dBA.

Daikin – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju
Svojom vrlo širokom paletom klimatizacijskih uređaja, pročistača i ovlaživača zraka i njihovim tehničkim inovacijama, Daikin je ponudio sva rješenja za zdravu klimatizaciju. Kad tome dodamo mogućnost Wifi upravljanja i novu radnu tvar R32 koja čuva okoliš 3 puta učinkovitije od većine klima uređaja na tržištu, uz vrijedno trogodišnje jamstvo, mišljenja smo da će gotovo svaki korisnik bez obzirna na razinu zahtjeva, pronaći u Daikinu pouzdanog partnera za zdravo življenje u ugodno klimatiziranom prostoru.

daikin znakovi prefera resize

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno