Zavirili smo u jednu sasvim posebnu i romantičnu cvjećaru u Busovači čije uređenje potpisuje ARTERIOR studio - Bonjour.b...

Zavirili smo u jednu sasvim posebnu i romantičnu cvjećaru u Busovači čije uređenje potpisuje ARTERIOR studio

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
13.2.2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo na Instagram profilu arhitektonskog studija ARTERIOR vidjeli prve fotografije uređenja cvjećare ''CATALEYA'', koja je trenutno u fazi izvođenja građevinskih radova, a nalazi se u tržnom centru ''PARTY'' u Busovači, željeli smo znati sve detalje o ovom projektu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o prostoru koji svojom estetikom i vizualnim dojmom krade poglede, a pomno birana rasvjeta i tople, pastelne nijanse dodatno čine da se ovdje osjećate kao doma. Kompletan interijer poziva na istraživanje svakog kutka.
Uređenje potpisuje arhitektonski studio ARTERIOR koji nudi usluge arhitektonskog projektovanja, dizajna enterijera i namještaja, projekt menadžmenta, nadzora nad izvođenjem građevinskih radova, tehničkog savjetovanja i konsaltinga. „Bavimo se projektima arhitekture i dizajna enterijera koji u skladu sa savremenim trendovima vode klijenta od ideje do realizacije projekta. Tim ''ARTERIOR'', za sada, čini troje mladih arhitekata i jedna office asistentica.  Mislim da smo imali veliku sreću prilikom odabira tima i sigurno možete očekivati još mnogo zanimljivih projekata od nas.“ – otkrila nam je Blanka Dujić, vlasnica ARTERIOR studia na početku našeg razgovora. 

Na naš upit što im je bila inspiracija za uređenje, otkrivaju:
Zamislite osjećaj koji imate kad vas iznenadi lijep buket cvijeća, takav osjećaj smo mi htjeli stvoriti samim ulaskom u prostor. Svaki cvijet je interesantan na svoj način, po obliku i boji, tako da smo to pokušali implementirali u enterijer. Različiti geometrijski oblici elemenata u prostoru, široka paleta boja i rasvjeta, dostojno predstavlja proizvode i asortiman koji će se tu nalaziti, ali u arhitektonskom obliku. Cilj nam je bio da i slučajni prolaznici uđu u cvjećaru, iako to nisu imali u planu.“

Kao i uvijek, najveći izazov je uskladiti želje investitora i budžet zajedno sa našim idejama. Osim toga, u 20m2 kreirati što više izložbenog prostora, a da izgleda skladno i praktično. Prilagoditi prostor različitim proporcijama, bojama i veličinama cvijeća. 
Da li dizajnirati jednostavan enterijer i pustiti cvijeće da priča za sebe ili uskladiti harmoniju ove 2 komponente? Ovo su bili izazovi s kojima smo se mi susreli, a nadamo se i uspješno ih riješili.“
– nadodali su.
Veselimo se vidjeti finalni rezultat, a vjerujemo da će cvjećara CATALEYA brzo postati nova omiljena cvjetna adresa u gradu. Zar ne izgleda sanjivo?

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: ARTERIOR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno