Cvijet zumbula kao najljepši zimski ukras u interijeru

BONJOUR.CLUB
17.11.2018.
Nježnom, živopisnom cvijetu zumbula, osim u našem vrtu, napravili smo dobrodošlicu i u našem domu. I iako u vrtu cvjeta tek u proljeće, kao sobna biljka, svoje sitne cvjetove skupljene u gust grozdast cvat pokazuje već u zimskim mjesecima. Specifičan slatkast i intenzivan miris brzo se širi svakom prostorijom, dok njegove boje instant unose vedrinu.

zumbuli dom 01

 

Kada je u pitanju sama njega zumbula, pazite da ga ne stavljate u previše toplu prostoriju te da ga zalijevate povremeno.
Obzirom da je zumbul lukavica, jako će lijepo izgledati i ako ga posadite u prozirne posude koje će otkrivati svaki detalj samog procesa rasta cvijeta. Njegovi cvjetovi mogu biti različitih boja: bijele, ljubičaste, ružičaste, plave i crvene, sjajan su kandidat za cvjetne dekoracije na obiteljskom ručku. Lijepo će izgledati i u kombinaciji s ostalim cvijećem (tulipani, ruže…), ali i solo, kada će ljepota njegovog cvata biti u fokusu. U nastavku smo izdvojili i nekoliko prijedloga kako ga pretvoriti u centralni ukras i u vašem domu.

zumbuli dom 04

zumbuli dom 05

zumbuli dom 06

zumbuli dom 07

zumbuli dom 09

zumbuli dom 10

 

 

 


Foto: pinterest.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: