Cvijeće koje cvjeta noću: Idealno za večernja ljetna uživanja na balkonu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Cvijeće koje cvjeta noću: Idealno za večernja ljetna uživanja na balkonu

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
7.7.2024.

Iako možda nemamo svi sreću da uživamo u prostranim vrtovima, za mnoge mali vrt na balkonu može biti prava oaza mira i opuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uređenje balkona cvijećem donosi osjećaj zadovoljstva i smirenosti, koji možemo usporediti s meditacijom. No, ljetni mjeseci često donose visoke temperature tokom dana, zbog čega uživanje na balkonu postaje pravi užitak tek u večernjim satima. Upravo tada, cvijeće koje cvate noću dolazi do izražaja, pružajući ne samo vizualni užitak već i fantastične mirise koji ispunjavaju zrak.

 Orijentalni ljiljan je prava zvijezda među noćnim cvjetovima. Njegovi veliki, raskošni cvjetove otvaraju se u večernjim satima, ispunjavajući zrak intenzivnim, egzotičnim mirisom. 

 Jasmin je još jedan favorit za noćna uživanja na balkonu. Ovaj nježni cvijet poznat je po svom slatkom, opojnom mirisu koji se pojačava noću. 

 Gardenia, s njenim velikim, bijelim cvjetovima i intenzivnim mirisom, jedan je od najomiljenijih cvjetova za večernje uživanje. Gardenije su poznate po svom sofisticiranom i elegantnom izgledu, a njihov miris često se opisuje kao kombinacija slatkog i svježeg. 

 

Foto: @mefrancNe samo da ćete uživati gledajući u ove biljke, nego će vaš balkon mirisati poput omiljenih vam parfema. Noćni cvjetovi će vaš balkon pretvoriti u čarobno mjesto za uživanje u toplim ljetnim večerima.

* * * 
Naslovna fotografija: @fedesfotos

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno