TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
DATUM OBJAVE: 21.5.2021.
Čokoladni fudge jedna je od onih slastica kojoj se uvijek iznova vraćamo.
Zalogaji prepuni kremaste čokolade koja se topi u ustima uz orašaste plodove kreira savršenu harmoniju okusa i donosi comfort trenutak na kraju dana.
Uz to priprema se brzo i lako.
Upravo imajući na umu proljetne gourmet favorite i posebne trenutke u kojima više nego ikada ranije uživamo u udobnosti doma, kreirali smo proljetni Bonjour.cookbook. Naime, u suradnji s Hajrudinom Šišićem, kojeg pratimo pod imenom @harrycooper kreirali smo slatke i slane recepture koje ćete rado ponavljati cijelu sezonu. Proljetno izdanje digital Bonjour.cookbook već sada možete besplatno preuzeti klikom OVDJE, a u nastavku donosimo jedan od recepata koji ćete naći unutar njenih stranica, a koji je kreiran uz čokoladu bh brenda Vispak.
Sastojci:
Priprema:
Istopiti čokoladu na pari bez grudica, skloniti sa zagrijane plate i dodati kondenzovano mlijeko. Miješati dok se u potpunosti ne sjedini, potom dodati mljevene lješnjake, prstohvat soli i vaniliju. Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Ostaviti na 2h u frižider. Izrezati na kocke po željenoj veličini.
***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!