TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 1.6.2019.
Statistike su nekoliko puta potvrdile da je Coca-Cola jedan od prepoznatljivih brandova na svijetu, a jedan od razloga, uz okus, krije se upravo u unikatnosti same boce ovog proizvoda. Od upečatljivog logotipa, crveno bijele grafike, specifičnog fonta kojim je ispisan logotip do oblog dizajna boce, ova kompanija je među prvima pronašla univerzalnu formulu kako se istaknuti na policama dućana. I naravno, naći put do shopping vrećica potrošača.
Dizajn oble Coca-Cola boce nazvan 'Contour' predstavljen je 1916. godine i registriran je kao trademark, a potrošači su komentirali da ovakav senzualan dizajn boce u njima probuđuje radost. Na jučerašnjoj Branding konferenciji saznali smo i da je Coca-Cola predstavila novi dizajn kultne boce i naravno željeli smo saznati sve o ovoj promjeni.

Par klikova mišem kompjutera i otkrili smo da je Coca-Cola prošli mjesec, nakon sto godina, predstavila nove okuse i pakiranje u sklopu linije koja je posebno dizajnirana za miješanje s alkoholom. Unutar Coca-Cola Signature Mixers linije dolaze četiri posebno dizajnirana i različita okusa slavnog pića.

Coca-Cola Signature Mixers linija sadrži 'smoky', 'spicy', 'herbal' & 'woody' okuse
Kada govorimo o samom dizajnu boce, riječ je staklenim 'Hutchinson' bocama koje su korištene kada se brand prvi put pojavio na tržištu, 1894. godine, a koje su bile prethodnik 'Contour' boce. Imaju gomoljast vrat, a dodatnom retro prizvuku pridonosi bijela naljepnica koja krije detalje o sastojcima korištenim pri izradi ove limitirane serije Coca-Cola pića. Svaka od boca u skladu s tim ima i drugačije nijanse na etiketi - biljna varijanta dolazi sa zelenom etiketom, a začinjena s crvenom. Uz to, korišten je i novi font pri dizajnu etikete, dok je logotip ostao isti.
Coca-Cola Signature Mixers linija bi se u prodaji trebala naći do kraja ovog mjeseca. Veselimo se kušanju.
TEKST: Ada Ćeremida
Miris medenjaka, toplina cimeta i ona meka blagdanska svjetlost teško je zamisliti prazničnu sezonu bez tog osjećaja doma koji se pojavi čim upalimo prvu adventsku svijeću.
Ove godine, društvene mreže preplavio je jedan poseban trend: adventski vijenac napravljen u potpunosti od medenjaka. Jestiv, dekorativan i tako cozy, ovaj vijenac spaja sve ono što volimo u decembru: DIY, blagdansku kreativnost i mirise koji vraćaju najljepše uspomene.
Upravo takav jedan primjer stigao nam je od Nikoline, kreatorke iza Mart dizajn profila, čiji je mirisni, ručno rađeni vijenac odmah privukao pažnju.
Za sve koji žele unijeti još više topline u svoj dom, donosimo recept koji je Nikolina podijelila sa nama za medenjake i korak-po-korak upute kako pretvoriti jednostavno tijesto u najšarmantniju božićnu dekoraciju koju ćete staviti na sto.
Potrebni sastojci za tijesto:
150 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
1 jaje
115 g meda
1 kašičica arome vanilije
400 g glatkog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
Za početak, u većoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake kako bi se mirisi ravnomjerno rasporedili kroz cijelo tijesto. U drugoj posudi izmutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte jaje i ponovo kratko izmutite. Kada se smjesa poveže, umiješajte med i aromu vanilije. 
Suhe sastojke potom lagano dodajte u ovu kremastu smjesu i umijesite mekano, pomalo ljepljivo tijesto, baš takvo treba biti, pa nemojte dodavati više brašna.
Na kraju ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje dva sata da se lijepo stisne i bude lakše za oblikovanje.
Kada se tijesto dovoljno ohladilo, razvaljajte ga na debljinu od oko 3–4 mm, idealno direktno na papiru za pečenje kako biste ga kasnije lakše prebacili.
Zatim, pomoću okruglog rezača, manjeg tanjira ili bilo kojeg okruglog predmeta, izrežite veliki vanjski krug promjera oko 30 cm, a potom i manji unutarnji krug od približno 10 cm tako dobijate bazu za svoj jestivi adventski vijenac.
Od preostalog tijesta izrežite pahuljice, zvjezdice ili kombinaciju oblika koji vam se najviše sviđaju, jer će upravo oni dati volumen i slojevitost gotovom vjencu. Sve dijelove pecite 9–11 minuta na 180°C, dok rubovi ne poprime laganu zlatnu nijansu. 
Nakon što se ohlade, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu s nekoliko kapi limuna, prilagođavajući gustinu po potrebi. Prebacite glazuru u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte rubove pahuljica i zvjezdica, pa ih ostavite da se potpuno osuše oko pola sata.
Kada je sve spremno, počnite slagati vijenac: na osnovni krug lijepite pahuljice malom količinom glazure i slažite ih u lagani preklop kako bi izgledale bogato, razigrano i dekorativno. Na kraju dodajte suhe naranče, anis, štapiće cimeta ili čipkaste mašnice za dodatnu teksturu i vintage šarm.
Postavite četiri male svijeće i vaš cozy, mirisni i potpuno jestivi adventski centerpiece je spreman da ukrasi blagdanski stol.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!