Coca-Cola nakon 100 godina predstavila nove okuse i dizajn boce

GOURMET
1.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistike su nekoliko puta potvrdile da je Coca-Cola jedan od prepoznatljivih brandova na svijetu, a jedan od razloga, uz okus, krije se upravo u unikatnosti same boce ovog proizvoda. Od upečatljivog logotipa, crveno bijele grafike, specifičnog fonta kojim je ispisan logotip do oblog dizajna boce, ova kompanija je među prvima pronašla univerzalnu formulu kako se istaknuti na policama dućana. I naravno, naći put do shopping vrećica potrošača. 

Dizajn oble Coca-Cola boce nazvan 'Contour' predstavljen je 1916. godine i registriran je kao trademark, a potrošači su komentirali da ovakav senzualan dizajn boce u njima probuđuje radost. Na jučerašnjoj Branding konferenciji saznali smo i da je Coca-Cola predstavila novi dizajn kultne boce i naravno željeli smo saznati sve o ovoj promjeni. 

 

Par klikova mišem kompjutera i otkrili smo da je Coca-Cola prošli mjesec, nakon sto godina, predstavila nove okuse i pakiranje u sklopu linije koja je posebno dizajnirana za miješanje s alkoholom. Unutar Coca-Cola Signature Mixers linije dolaze četiri posebno dizajnirana i različita okusa slavnog pića. 

Coca-Cola Signature Mixers linija sadrži 'smoky', 'spicy', 'herbal' & 'woody' okuse


Kada govorimo o samom dizajnu boce, riječ je staklenim  'Hutchinson' bocama koje su korištene kada se brand prvi put pojavio na tržištu, 1894. godine, a koje su bile prethodnik 'Contour' boce. Imaju gomoljast vrat, a dodatnom retro prizvuku pridonosi bijela naljepnica koja krije detalje o sastojcima korištenim pri izradi ove limitirane serije Coca-Cola pića. Svaka od boca u skladu s tim ima i drugačije nijanse na etiketi - biljna varijanta dolazi sa zelenom etiketom, a začinjena s crvenom. Uz to, korišten je i novi font pri dizajnu etikete, dok je logotip ostao isti. 
Coca-Cola Signature Mixers linija bi se u prodaji trebala naći do kraja ovog mjeseca. Veselimo se kušanju. 
 

GOURMET , 1.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

deezen.com, cocacola.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno