Organizacija i čišćenje kupaonice za svjež početak nove godine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svjež početak: Reorganizacija i čišćenje kupaonice u prvom mjesecu Nove godine

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
10.1.2024.

Proljetno čišćenje je još daleko, stoga, donosimo smjernice kako prostoriju po prostoriju očistiti, reorganizirati i spremiti se za duge zimske dane provede doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon čišćenja dnevne sobe i kreiranja jedne ugodne oaze za opuštanje, prelazimo na kupaonicu. To je prostor u kojem obavljamo svoje omiljene beauty rituale pa ne škodi pretvoriti ga u maleni spa centar. Kako? Uz par jednostavnih trikova koji donose organiziran i praktičan prostor.

 Napravite procjenu stvari koje ste nagomilali i razriješite nered

Vjerujemo da ni vi ponekada ne možete odoljeti novim i neodoljivim bočicama proizvoda na kozmetičkim policama. Nerijetko posegnemo za novim stvarima iako znamo da nas proizvod koji obećava ista rješenja, već čeka doma. To rezultira time da nagomilavate mnoštvo proizvoda u kupaonicu, od onih za kosu, tijelo, lice, a za kraj i makeup u nedostatku kutka za šminkanje.

Stoga odvojite vrijeme i napravite procjenu svega što posjedujete u kupaonici. Bacite sve proizvode kojima je istekao rok, a one koji su dobri, ali ih ne koristite više od tri mjeseca, proslijedite sestri, mami, najboljoj prijateljici…


Foto: @marbleunlimitedincRješenja za pohranu

Investirajte u prozirne spremnike, košarice i pregrade za ladice. Tako ćete s lakoćom kategorizirati predmete. Razdvojite ih prema namjeni ili prema tome kojem članu obitelji pripadaju. Ovaj pristup neće samo maksimizirati prostor već će i omogućiti brži pronalazak stvari i ubrzati spremanje za novi dan.

Osim prema namjeni ili članu obitelji, stvari možete složiti i prema prioritetima. Predmete koje koristite svakodnevno pohranite tako da su lako dostupni što će svakako olakšati dnevnu rutinu.

 Sitnice daju šarm

Govorimo li o kupaonici ili WCu koji koriste i vaši gosti, predlažemo da na listu prioriteta dodate i male ručnike koji će biti na dohvat ruke. Uredno složeni u košarici u blizini slavine, pružit će svakom vašem gostu osjećaj da ste mu se posvetili dajući mu mogućnost da koristi čist ručnik prilikom svakog pranja ruku.

 Svijeća ili umjetno cvijeće također će dati šarm prostoriji i kreirati nešto luksuzniju atmosferu. Kakvi još detalji mogu donijeti luksuz u kupaonicu, pogledajte u ovom tekstu.


Foto: @dabito

* * *
Naslovna fotografija: @aaronleitz

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno