CHICovnik x Bingo osigurali ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

CHICovnik x Bingo osigurali ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
28.9.2021.

Pored toga što žene iz godine u godinu u CHICovniku uživaju kroz njegov sadržaj, uživaju i u činjenici što kupovinom ovog Made in BiH proizvoda u odabranim Bingo trgovinama u BiH čine vrijedno humanitarno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, svaki Bingo kupac koji je ove godine u Bingo marketu kupio CHICovnik, planer za žene, je tom kupovinom donirao 1 KM za SOS Dječija sela u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u prostorijama SOS Dječijih sela u BiH uručena i donacija za ljetovanje djece iz SOS porodica u iznosu od 4.000,00 KM, koja je popraćena i druženjem predstavnika kompanije Bingo te CHICovnika.
Ova suradnja nastavlja se već petu godinu zaredom.

Ana Ćavar u ime CHICovnik tima, prvog bh. planera za žene i Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Bingo su uručile donatorski ček nacionalnoj direktorici SOS Dječijih sela BiH Mireli Gruenther-Đečević.

S lijeva na desno: Una Mesić,  Tatjana Paunoski, Mirela Gruenther-Đečević, Ana Ćavar i Dženita Subašić-Radonić

Zahvaljujući kupcima koji su ove godine odabrali CHICovnik, djeca iz SOS porodica su uživala u nezaboravnom ljetovanju na Boračkom jezeru

Vjerujem da smo prethodne godine svi osjetili koliko nam je priroda važna, koliko nam je potrebno da iz stana u kojem posljednje vrijeme i radimo i živimo, izađemo u prirodu i uživamo u njenoj ljepoti.

Činjenica da smo omogućili djeci iz SOS Dječijih sela BiH nekoliko nezaboravnih dana na Boračkom jezeru je nešto na što svaka osoba koja je kupila svoj CHICovnik u Bingu može biti ponosna jer teško da ima ljepše stvari nego stvarati dječje uspomene u njihovom djetinjstvu.

Ana Ćavar

Sretni, ponosni i privilegirani smo što smo za djecu upravo sa CHICovnikom uspjeli kreirati jednu ovakvu divnu uspomenu i iskustvo.“, o suradnji je rekla Ana Ćavar ispred CHICovnik tima. 

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketinga kompanije Bingo, nadodala je:
„Višegodišnja saradnja sa CHICovnik timom donijela je niz sjajnih aktivnosti djeci iz SOS Dječijih sela BiH: od edukacija, radionica za pomoć pri zaposlenju mladih, pa do opuštanja u prirodi.

Tatjana Paunoski

Odmor na Boračkom jezeru koji smo zajedno sa kupcima CHICovnika pružili djeci je nezaboravno iskustvo za njih, a nama motiv da nastavimo u tom pravcu.

 

Mirela Gruenther-Đečević

Vidjeti osmijehe i sreću na licima djece je ultimativni cilj kojem kao organizacija težimo. Sve aktivnosti koje poduzimamo u našem svakodnevnom radu za rezultat trebaju imati sigurno, sretno i bezbrižno djetinjstvo i odrastanje za djecu bez roditeljskog staranja i djecu iz porodica koje su u riziku odvajanja.


U periodu globalnih izazova i sveopšte neizvjesnosti, djeci koja su iskusila različita traumatska iskustva je potrebno pružiti osjećaj normalnosti, onog poznatog i sigurnog.
Nakon produženog zatvaranja, online nastave, manjka socijalnih kontakata sa vršnjacima, ljetovanje na Boračkom jezeru je za djecu iz SOS porodica imalo, prije svega, terapijski učinak.


Sretni smo što su godine prijateljstva sa CHICovnikom i Bingom, donijele suštinsko razumijevanje potreba djece i mladih, našeg rada, aktivnosti i intervencija.
Istinski smo zahvalni i svim kupcima CHICovnika koji su dali podršku odlasku na ljetovanje. Želimo da znate kako je Boračko odzvanjalo od dječje graje i smijeha“
, naglasila je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH. 

Vjerujemo da je pred njima kreiranje još mnoštvo lijepih uspomena o kojima se veselimo pisati na Bonjour.ba.

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Sanela Babić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci