Calvin Klein - nova parfemska kreacija Beauty od danas na Bh tržištu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Calvin Klein - nova parfemska kreacija Beauty od danas na Bh tržištu

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
9.10.2010.

Jučer, 08.10.2010., održana je VIP press promocija novog Calvin Klein mirisnog ostvarenja Beauty u predvorju hotela Central u Sarajevu. Beauty je najprestižnija linija u okviru Calvin Klein parfemskog asortimana, a inspiraciju za njega ovaj veliki dizajner pronašao je u svojoj modnoj kolekciji i prvi put u svom brandu povezao visoku modu i parfemski svijet.  Zaštitno lice je glumica Diane Kruger. Diane je za potrebe kampanje portretirana u modernom i obasjanom arhitektonskom prostoru u kome zrači njena unutrašnja ljepota i maksimalno dolazi do izražaja. Diane Kruger nosi nezaobilaznu Calvin Klein haljinu, a njen stav izražava emocionalnu širinu i samopouzdanje zahvaljujući čemu je i  poslužila kao muza Fracniscou Costai, Kreativnom direktoru Calvin Klein ženske kolekcije. Beauty je inspiriran samopouzdanom i prefinjenom ženom, jednako lijepom iznutra kao i izvana, istom onom koja je inspirirala i Costau u njegovim modelima za jesen 2010. god.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Image 

 

 

 

VIP press promociji prisustvovali su mnogobrojni bosansko-hercegovački mediji, te dragi gosti: poznati voditelj Aleksandar Hršum i Segmedina Srna. Voditelj programa, Haris Bilalović, proveo nas je kroz ovu priču i otkrio mnoštvo zanimljivih detalja.  

 

Image 


Beauty je parfem koji se obraća istinskoj ženi koja ima životno iskustvo i emocionalnu dubinu. Ona podjednako koristi osjećaje i intelekt. Ona ima pronicljiv i moderan stil i želi parfem koji će je učiniti ženstvenom i jakom i koji nikada neće zastariti.

 

Nova interpretacija kale, ‘neo-kala’, je srce i duša Calvin KleinBeauty parfema.  Ovaj savršeni cvijet predstavlja suštinu ženstvenosti. Calvin Klein nam dočarava viziju kale jer se taj miris ne može ekstraktirati prirodnim putem. On to postiže savršenom kombinacijom tri osnovna sastojka: sjeme hibiskusa daje začinsku toplinu, bezvremeni jasmin oplemenjuje cvjetnim utiskom, a trag cedrovine donosi titrav i magnetni osjećaj ljepote u donjim notama.

 

Image 


Gornje note: Sjeme hibiskusa, jedan od najluksuznijih sastojaka parfemske palete. Pronađeno je u Ekvadoru i Peruu i potrebno je bilo da prođe određeno vrijeme da to sjeme ponudi sva svoja olfaktivna blaga. Bere se žbun hibiskusa star barem tri godine i podvrgava se procesu destilacije kako bi se iz njega izvukao taj dragocjeni koncentrat.

Srednje note: Jasmin, onaj koji raste u srcu Maroka, u regiji Khemessat i ima posebna olfaktivna svojstva mnogo izraženija nego sto ima jasmin koji raste na nekom drugom mjestu. Bere se u malim količinama i ekstraktira ne licu mjesta i to neposredno nakon što se ubere rano ujutro. Cvijet na taj način zadržava svu svoju izvornu svježinu neophodnu u ‘neo-kala’ reinkarnaciji.

Donje note: Cedrovina, čiji se ekstrakt dobiva procesom dinamičke destilacije. Ovaj sastojak zaokružuje završni dojam parfema iz svih uglova i na taj način predstavlja njegovu magnetnu auru.

 

Image

Image 

 


Ova tri elementarna sastojka oživljavaju tu apstraktnu kalu.

Pored ovih osnovnih sastojaka, parfem još ima i neke dodatne elemente:

Gornje note:       Ekstrakt rozog papra

Srednje note:      Magnolija

Donje note:        Sandalovina i kašmir

Kreatori mirisa su Sophie Labbe i Carlos Benaim. Kada su na jednoj nedavno održanoj konferenciji za novinare povodom izlaska novog Calvin Klein parfema Beauty, kreatori mirisa bili upitani da ga opišu, evo kako su odgovorili.

Ako bi ovaj parfem bio neki muzički instrument, koji bi to instrument bio?
Violončelo


Ako bi parfem bio neki materijal, koji bi to materijal bio?
Svila

Koga ste imali na umu u toku izrade parfema?

Ženu koja je sofisticirana, autentična i ženstvena.


Beauty od danas možete pronaći u svim boljim bosansko-hercegovačkim parfumerijama.

I... neka živi ljepota!

 

Image 

 

 

 

modamo.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno