Cafe pekarnica Taha's Mill u Tešnju izgleda sjajno, a uređenje potpisuje Fo4a Arhitektura

INTERIJERI
15.10.2019.

U Tešnju, točnije na adresi Ul. Braće Pobrić, nedavno je otvoren urbani cafe s pekarom koji pozornost krade svojom ponudom, ali i interijerom - Taha's Mill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor u kojem se danas nalazi Taha's Mill je bio stambene namjene. U njemu su se nalazili dnevni boravak s kuhinjom, blagavaonica te pomoćne prostorije i to sve u prizemlju individualnog stambenog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga je postao sjajna baza za ovaj unikatni koncept koji donosi miks tradicije, urbanih elemenata i neodoljivog gastro užitka. O samom interijeru, kao i eksterijeru cafe pekarnice, razgovarali smo s Arminom Mešićom, arhitektom koji je dio studija Fo4a Arhitektura, koja i potpisuje uređenje ovog cool mjesta.

Od snimka postojećeg stanja – projektovanja i na kraju izvođenja nam je trebalo nekih šest mjeseci do otvorenja. Uz manje komplikacije oko dozvola i slično, uspjeli smo projekat dovesti do kraja.“ – otkrio nam je Armin. 

Tko je činio vaš tim na samom projektu uređenja ove pekarnice? Kada je osnovan vaš arhitektonski studio?

Svaki projekat je poseban na svoj način, pa i sam pristup projektovanju i dizajniranju ne diktira sam prostor nego i komunikacija s investitorom gdje uvijek morate biti spremni na kompromise. U ovom slučaju mladi investitor je sarađivao u nadzoru projekta. Projekat Taha's Mill je rađen u potpunosti od strane Fo4a Arhitekture.


Projektni biro je oficijelno osnovan u martu 2016. godine u Sarajevu.

Što je bila inspiracija za uređenje? U čijem potpisu je namještaj koji se nalazi unutar pekarnice?

Prilikom izvođenja projekta većinu smo porušili (ili barem ono što smo mogli :)) i bacili smo se na preinaku namjene objekta. Uz pomoć velikih portala koje smo predvidjeli otvorili smo enterijer prema vrtu za goste, tako da enterijer u toplijim danima jako lijepo komunicira sa eksterijerom. Nekoliko komada starog namještaja koji smo zatekli u enterijeru je iskorišten i efektno prilagođen ostvarenom ambijentu.

Rekao bih da smo autentičnost prostora postigli upravo time što smo kvalitetno iskoristili isti. Odlične „Ton“ stolice uz podršku Coni Plus Sarajevo dobavljača izgledaju odlično u svom retro izdanju.

Naglasio bih da je tu i mnogo „custom" made komada namještaja koje smo dizajnirali u izvedbi stolarije Vehabović iz Jelaha.

Vaš omiljeni kutak?

Omiljeni kutak da ga tako nazovemo je terasa s izvanrednim pogledom na „Gradinu“ – tačnije srednjovjekovnu osmansku građevinu po kojoj je Tešanj prepoznatljiv.

Najizazovniji dio tijekom uređenja bio je…?

Rekao bih da je relacija investitor – projektant – izvođač jako bitna i da predstavlja svojevrstan izazov. Ako postoji uzajamno povjerenje može se jako toga lijepog završiti uz obostrano zadovoljstvo. 

Kroz fotografije u nastavku vodimo vas u šetnju Taha's Mill, a u njihovu ponudu pekarskih peciva te toplih napitaka uvjerite se već sutra. 

    

INTERIJERI , 15.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Amir Salibašić

Podijeli:

Posljednje objavljeno