BUUB. – novi sarajevski brend modnih dodataka na koji nećete ostati ravnodušni

MODNI DODACI
12.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već s prvim teaserima na društvenim mrežama, bilo je jasno da je BUUB. novi domaći brend koji ima odvažan pogled na svijet mode i modnih dodataka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BUUB. za njega od 100% prirodne kože.

A post shared by Buub (@buub.buub) on

Nakon teasera je uslijedila i kampanja koja je na provokativan način kroz vizuale i slogan 'Oni ne prodaju muda pod bubrege.' otkrila da su BUUB. unisex modni dodaci u potpunosti izrađeni od kože i da će ih jednako voljeti i muškarci i žene.

Naravno, željeli smo i detaljnije saznati kako je pokrenuta cijela priča, a nakon prvih poruka upućenih na BUUB. adresu, saznali smo da iza brenda stoji jedan muškarac koji je kroz BUUB. želio pokazati svoj poduzetnički i kreativni duh. Upravo u namjeri da svoj proizvod i brend stavi u fokus cijele priče, odlučio je svoje ime zadržati skriveno od javnosti te nam je o toj odluci prokomentirao sljedeće:

BUUB. je trenutno one man show, ideja i pokretanje jednog čovjeka koji je pokušao da svoj poduzetnički, kreativni duh sastavi pod jednu riječ. Trenutno pokušavam da san zaživi i nadam se da mi dobro ide. Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez ljudi s kojima se svakodnevno družim, mojih prijatelja, porodice, onih najbližih. Njihovi savjeti, sugestije su pomogle da proizvod i kampanja izgledaju danas kako vidite na prvim oficijelnim vizualima s našim zaštitnim licima Enisom Njemčević i Zoranom Cvjetkovićem.
Filozofija cijelog brenda je praktičnost, jednostavnost, kvalitet, domaći dizajn i BH proizvod. Ime smo u početnim idejama “buubnuli” i htjeli da bude sasvim nova, naša, izmišljena riječ koja će biti kratka, pamtljiva, a ujedno i prilagodljiva našim budućim kreativnim rješenjima."
  

 Unisex BUUB. reg je prvi artikl predstavljen iz BUUB. kolekcije. Koji će se još artikli naći u ponudi i što ih čini specifičnim na domaćem tržištu?

Da, bazno BUUB. planira voditi se modnim detaljima, torbama, kožnom galanterijom. Specifično je to da bi naši budući proizvodi trebali zadržati tu formu gender free proizvoda koji će moći nositi i koristiti svako. Brend je zamišljen kao platforma za kolaboraciju sa svim našim domaćim, odnosno regijskim dizajnerima s kojima trenutno dogovaramo saradnju, tako da se nadamo da će sredinom ljeta izaći i naši novi proizvodi pod potpisom naših dizajnera. Sigurni smo da ćemo uskoro moći pronosati i naš prvi BUUB. bag.

Kako se mogu naručiti BUUB proizvodi?

Trenutno brend funkcioniše preko online naručivanja preko naših profila na društvenim mrežama. Uskoro ćemo u Sarajevu imati svoj mali korner gdje će kupci moći vidjeti i lično naručiti i preuzeti svoj BUUB. Sredinom sljedećeg mjeseca još dva takva kornera planiramo imati u Beogradu i Zagrebu u okviru već postojećih showroomova.

Obzirom na pozitivan hype koji se na društvenim mrežama stvorio nakon predstavljanja prve torbe iz njihove ponude, ne sumnjamo da će BUUB. i svojim novim proizvodima ukrasti simpatije dama i muškarca iz regije.

 

***

Foto: Vanja Lisac
Kreativni direktor: Jaan Amir Alić
Modeli: Enisa Njemčević i Zoran Cvjetković
Makeup: Renata Ponjević
Frizura: Ensar Dervišbegović 

 

MODNI DODACI , 12.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Vanja Lisac

Podijeli:

Posljednje objavljeno