TEKST:
DATUM OBJAVE: 22.4.2021.
Sigurno su i vaše bilježnice s gourmet receptima pune brzih i jednostavnih jela koja se lako pripremaju, ali i brzo nestaju.
Upravo takvi recepti su idealni za iznenadne goste, brzi doručak ili užinu na poslu, a odlično su rješenje i za ponijeti kao dio menija za piknik ili snack za putovanje.
Muffini sa sirom osvojili su nas jednostavnim sastojcima koje zasigurno uvijek imamo u kuhinji, kao i načinom pripreme i brzinom pečenja. Sve su to sjajne predispozicije da i ovaj recept spremite sa strane jer će vam nakon prvog pravljenja (i kušanja) sigurno ponovno zatrebati.
Toliko su jednostavni da ih mogu praviti i početnici u kuhanju.
Foto: unsplash.com
Sastojci:
Foto: unsplash.com
Način pripreme:
Izmutite jaja i u zdjelu dodajte i pomiješate sve ostale sastojke navedenim redoslijedom. Sir razmrvite vilicom (neka ostanu grudice) i smjesu izlijte u kalup za muffine čije ste rupe prethodno namazati uljem.
Ukoliko želite, u smjesu možete dodati i na kockice narezane komadiće šunke, pršuta, kisele krastavce, svježe paprike ili bilo što drugo po vašoj želji.
Vrhove muffina pospite sjemenkama koje volite. Osim što će izgledati dekorativno, imati će bolji i zdraviji okus, a možete ih i popržiti na tavi. Ova količina sastojaka iz recepta dovoljna je za 12 komada. Muffine pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene.
Već sada ih možete pripremiti za društvo koje vam doma dolazi doma na utakmicu ili ih pripremite za dječji party.
***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Ana Bošnjak
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!