TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 30.8.2023.
Tik Tok nam uvijek donosi mnoštvo ideja za koje pomislimo koliko su zapravo genijalne u svojoj jednostavnosti i poželimo ih rekreirati doma.
Brzi ritam života donio nam je manjak ideja, ali i vremena i nekada više jednostavno ne znamo što jesti na radnom mjestu. Tu nam pomaže strategija planiranja unaprijed jer, kada ujutro žurite na posao, dovoljno je da osmislite outfit, uzmete zdjelicu za ručak koja je već puna i možete krenuti.

5 radnih dana i 5 spremnih jela. Za ovo će kao inspiracija poslužiti nekoliko videa s jelima koja su spremna u trenu, a bit će jednako ukusna i nakon par dana u frižideru. Bilo da se radi o brzom sendviču koji sadrži sve potrebne nutritivne vrijednosti ili brzim jelima poput riže i paste koje ćete kombinirati na razne načine kroz pet dana, na Tik Toku ćete sigurno pronaći ideju kako to napraviti.
@stayfitmom_krista Replying to @Kimberly Frances ✨BRAND NEW Tuscan Chicken Bakes! Another great 5 day meal prep to add to your rotation! Find in both Myfitnesspal & Macros first app food databases for easy calorie and macro tracking. #mealprep #5daymealprep #highproteinmeals #macrofriendlyrecipes ♬ original sound - Krista Pool
@bellalovescheetos MEAL PREP WITH ME ? full recipe on my IG blossomwithbella ? these breakfast sandwiches are SO good these are a must try & the macros go crazyyyy #breakfast #breakfastideas #mealprep #mealprepideas #mealprepweightloss #protein #highprotein #food #recipe #meal #quick #easy #healthy #healthyrecipes ♬ Her Way (Sped Up) - PARTYNEXTDOOR
Svoje omiljene namirnice možete izmiješati u jednu šarenu salatu koja će uz par različitih prelijeva dobiti potpuno novu dimenziju i svaki dan će donijeti nove okuse.
@haribeavis Weeks are busy enough without having to think of every meal so whip 4 salads up that keep you full and nourish your body. Give yourself a little love! full recipe over on the gramalam #summersaladrecipe #mealprepideas #lunchideasforwork #summersaladideas #summersaladseason ♬ Let's cooking - すもち
Tekst ćemo završiti uz napomenu da je dobra priprema pola odrađenog posla pa vas ohrabrujemo da se okušate u pripremi ručka uz ovih par ideja, a sigurni smo da ćete tako s vremenom razviti i svoju kreativnost i osmisliti nove kulinarske trikove.
@fitwsis another meal prep video ? hopefully this gives you ideas for your upcoming work week! Happy Saturday?? #mealprep #mealprepideas #healthyrecipes #worklunch #worklunchideas #quickrecipes #fyp #fitwsis ♬ Calm Down X Love Nwantiti - DJ Drek
* * *
Naslovna fotografija: @eatandcookwiththesisters
TEKST: Ada Ćeremida
Miris medenjaka, toplina cimeta i ona meka blagdanska svjetlost teško je zamisliti prazničnu sezonu bez tog osjećaja doma koji se pojavi čim upalimo prvu adventsku svijeću.
Ove godine, društvene mreže preplavio je jedan poseban trend: adventski vijenac napravljen u potpunosti od medenjaka. Jestiv, dekorativan i tako cozy, ovaj vijenac spaja sve ono što volimo u decembru: DIY, blagdansku kreativnost i mirise koji vraćaju najljepše uspomene.
Upravo takav jedan primjer stigao nam je od Nikoline, kreatorke iza Mart dizajn profila, čiji je mirisni, ručno rađeni vijenac odmah privukao pažnju.
Za sve koji žele unijeti još više topline u svoj dom, donosimo recept koji je Nikolina podijelila sa nama za medenjake i korak-po-korak upute kako pretvoriti jednostavno tijesto u najšarmantniju božićnu dekoraciju koju ćete staviti na sto.
Potrebni sastojci za tijesto:
150 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
1 jaje
115 g meda
1 kašičica arome vanilije
400 g glatkog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
Za početak, u većoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake kako bi se mirisi ravnomjerno rasporedili kroz cijelo tijesto. U drugoj posudi izmutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte jaje i ponovo kratko izmutite. Kada se smjesa poveže, umiješajte med i aromu vanilije. 
Suhe sastojke potom lagano dodajte u ovu kremastu smjesu i umijesite mekano, pomalo ljepljivo tijesto, baš takvo treba biti, pa nemojte dodavati više brašna.
Na kraju ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje dva sata da se lijepo stisne i bude lakše za oblikovanje.
Kada se tijesto dovoljno ohladilo, razvaljajte ga na debljinu od oko 3–4 mm, idealno direktno na papiru za pečenje kako biste ga kasnije lakše prebacili.
Zatim, pomoću okruglog rezača, manjeg tanjira ili bilo kojeg okruglog predmeta, izrežite veliki vanjski krug promjera oko 30 cm, a potom i manji unutarnji krug od približno 10 cm tako dobijate bazu za svoj jestivi adventski vijenac.
Od preostalog tijesta izrežite pahuljice, zvjezdice ili kombinaciju oblika koji vam se najviše sviđaju, jer će upravo oni dati volumen i slojevitost gotovom vjencu. Sve dijelove pecite 9–11 minuta na 180°C, dok rubovi ne poprime laganu zlatnu nijansu. 
Nakon što se ohlade, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu s nekoliko kapi limuna, prilagođavajući gustinu po potrebi. Prebacite glazuru u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte rubove pahuljica i zvjezdica, pa ih ostavite da se potpuno osuše oko pola sata.
Kada je sve spremno, počnite slagati vijenac: na osnovni krug lijepite pahuljice malom količinom glazure i slažite ih u lagani preklop kako bi izgledale bogato, razigrano i dekorativno. Na kraju dodajte suhe naranče, anis, štapiće cimeta ili čipkaste mašnice za dodatnu teksturu i vintage šarm.
Postavite četiri male svijeće i vaš cozy, mirisni i potpuno jestivi adventski centerpiece je spreman da ukrasi blagdanski stol.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!