Bračni par potpisuje uređenje ovog urbanog stana u Sarajevu u kojem vladaju plava boja i zanimljivi detalji 

INTERIJERI
18.12.2020.

Maida i Emil Imamović dio su arhitektonskog studia DESIGNITEKT STUDIO koji je nedavno kao zadatak imao urediti obiteljski stan površine 70m2 u naselju Stup u Sarajevu u kojem svaki detalj ima jasno određenu ulogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U interijeru vlada urbani minimalizam kojem namještaj, rasvjetna tijela i ukrasi daju dodatnu toplinu i osobnu notu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„S obzirom da su klijenti mlađi bračni par, na osnovu njihovog životnog stila, navika i profesija uklopljen je cjelokupan enterijer.  
Prilikom projektovanja, vizija je bila prostor učiniti modernim,  funkcionalnim i drugačijim, što smo, u konačnici i postigli. Prevladava plava boja u kombinaciji sa raznim drugim dekorima, teksturama, bojama i sl. Išli smo „smjelo“ u razne kombinacije koje su odlično uklopljene.

Kako bismo izbjegli monotoniju zidova i preskočili uramljene slike, dinamiku smo postigli sa zidnim oblogama (kombinacija iverala, ogledala, medijapan i dizajnirane tapete). 
Svaki kutak ima određenu simboliku tako da su npr. tapeta note (u radnoj sobi) specijalno dizajnirane na osnovu njihove omiljene pjesme „Perfec
t“.“ – otkriva nam Maida. 


Maida nam je otkrila u čijem je potpisu namještaj koji se nalazi u ovom stanu.

„Sve je rađeno prema mjeri (osim fotelja :)) i  sve je osmišljeno od strane Designitekt tima. Za svaki komad namještaja je rađen crtež (2D i 3D) sa opisom materijalizacije. Pločasti namještaj je radio naš vrsni stolar, tapacirani namještaj je kombinacija iz Insidea i SitForma, metalne konstrukcije Kanoa, kupaonski namještaj i pločice Vokel...“

Nismo mogli odoljeti da ju ne pitamo i koji su izazovi s kojima su se susreli u realizaciji projekta?
Kad se radi sav namještaj prema mjeri, sve je izazov. :)
Prilikom projektovanja kuhinjskog prostora, bilo je potrebno premjestiti vodoinstalacione cijevi sa jednog zida na drugi (koji je bio nasuprot njega te je bilo teže izvodivo). Također je urađena totalna reorganizacija elektroinstalacija, izvoda za rasvjetna tijela i sl. kako bi prostor bio funkcionalniji. 
Izazov je predstavljala i zidna obloga sa integrisanim kliznim vratima gdje je prostor ostave.
Kupatilo je, također, potpuno reorganizovano. Kupatilo je manje kvadrature te je izazov bio smjestiti veću tuš kabinu + prostor za odlaganje (pored wc školjke i umivaonika). Svaki centimetar je iskorišten na pravi način, a ne narušava estetski dojam.
“ Kroz fotografije u nastavku vodimo vas u virtualnu šetnju ovim stanom. 

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: DESIGNITEKT STUDIO

    

INTERIJERI , 18.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

DESIGNITEKT STUDIO

Podijeli:

Posljednje objavljeno