24h na otoku Braču: Ovo su tri lokacije koje trebate posjetiti - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

24h na otoku Braču: Ovo su tri lokacije koje trebate posjetiti

PUTOVANJA
12.7.2019.

Ovaj otok bio je predmet brojnih članaka svjetskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada već prepoznatljiva plaža Zlatni rat, bračka vina, maslinici, uvale omeđene stijenama koje prizivaju pravi avanturistički odmor, samo su neki od razloga koji Brač čine posebnim.

Dok na otok stižete brodom, pogled vam kradu redovi borove šume, kameni pejzaži i vinogradi koji daju najaviti da vas čeka jedno posebno iskustvo. Čak i ako ste, baš poput nas, (samo) 24h sata na ovom mjestu. No, to je i više nego dovoljno vremena da krenete maštati o povratku ovdje i još jednom danu provedenom u uvalicama uz koje se na trenutak osjećate kao da ste u filmu Plava laguna.

STARI DIO GRADA I SUVENIRI IZRAĐENI OD BRAČKOG KAMENA

Bol je zasigurno jedna od prepoznatljivih lokacija na otoku Braču i najčešće turističko odredište. Ono što vam odmah privuče pozornost stari je dio grada, koji poziva na istraživanje. Čak će se i oni kojima renesansa arhitektura i umjetnost nisu polje interesa, zaljubiti u balkone čiji dizajn podsjeća na prekrasan vez, prozore koji svojim oblikom izgledaju kao dio scenografije antičkih filmova i drvena vrata na kućama.
Stare crkvice, restorani, vile i barovi odlično dočaravaju duh starih vremena i pokazuju šarm bračkog kamena po kojem je otok i prepoznatljiv.


Osim što šetnja do plaža podrazumijeva i susret sa skulpturama uz koje se osjećate kao da ste na izložbi pod otvorenim nebom, ovdje ćete pronaći i najljepše suvenire i ukrase za dom od kamena koje ćete u svom interijeru željeti istaknuti na posebnoj polici. I mi ćemo vas u potpunosti razumjeti ako to i napravite.


POSJETA VINARIJI STINA

Kamen po kojem je Brač prepoznatljiv, ali i koji daje raskošan okus vinima s otoka je i  bio inspiracija za naziv ove vinarije. Nalazi se tik uz obalu i uz veliki natpis, Prva dalmatinska vinarska zadruga, poziva nas unutra.


Posebice ako ste veliki ljubitelj sorte Plavac mali po kojoj je Brač i poznat. Prvi val oduševljenja vas prati dok promatrate uređenje, a ono raste kada saznate više o samom radu vinarije i vinima koje imaju. Mjesto je to druženja i uživanja, a ako vam to vrijeme boravka dozvoljava, svakako rezervirajte posjetu njihovim vinskim podrumima i vinogradima, koji će vas brzo osvojiti čarolijom okusa koji ovdje nastaju. Velika pozornost daje se tradicionalnom načinu uzgoja na kamenitim lokacijama, a uz njihove somelijere brzo ćete naći vino baš po vašoj mjeri koje možete ponijeti doma.

BONJOUR.preporuka: BONJOUR.Instagram dnevnik: Posjetili smo Orebić i ovo su tri lokacije na kojima ćete uživati u ovom gradu

Naravno i pri izlazu iz vinarije očekuje vas jednako bajkovit prizor.


Nakon tek par sati na otoku u potpunosti smo očarani mjestom i dašak ove morske čarolije želimo prenijeti i kroz naše društvene mreže.
Instagram priča koja će uz morsku vibru makar na kratko začiniti radni tjedan, čini nam se kao itekako pametna ideja. Uz to, mnogi od nas još uvijek razmišljaju o destinaciji godišnjeg odmora, a uz ove kadrove, Brač bi se mogao vrlo brzo naći i na vašoj bucket listi.

Kratku pauzu koristimo za aktivaciju Eronet usluge Internet Roaming i slanje foto zapisa s izleta dragim ljudima.
Naime, uz ovu Eronet uslugu u više od 30 zemalja svijeta možete aktivirati internet bez obzira na to što ste u roamingu i nemate pristup Wi-Fi konekciji. Mi smo to napravili upravo ovdje i nakon tek par izmijenjenih poruka s prijateljima, zatražili su da im upravo kao suvenir s putovanja ponesemo i bocu vina, kao i kamene posude koje će uskoro postati važan dio naših kućnih druženja. Znali smo da je mali takeover s otoka sjajan potez. Detalje o tome kako i vi možete aktivirati Internet Roaming potražite na ovom linku.

ROMANTIČNE PLAŽE SKRIVENE OD POGLEDA

Uz šljunčanu plažu, zanimljiv oblik, škole ronjenja i surfanja koje možete pohađati ovdje, Zlatni rat se s razlogom upisao na listu najljepših svjetskih plaža.

No, Brač uz ovu nudi i mnoštvo malih, romantičnih, idiličnih plaža do kojih možete doći samo pješice ili brodom. Neke od njih nemaju ni ime, a prepoznat ćete ih po pjenušavim valovima koji otkrivaju malene površine koje prizivaju pravi robinzonski odmor.

BONJOUR.preporuka: BONJOUR.Instagram dnevnik: Idemo u Makarsku na 3 zanimljive (i mnogima nepoznate) lokacije

Mjesta su to uz koja ćete na savršen način završiti vaš izlet, slaveći male svakodnevne trenutke, drage ljude i iskustva koja kreiraju uspomene za cijeli život.Naša naredna destinacija šarmantni je Prag, a kroz foto dnevnik otkrit ćemo vam koje slastičarnice morate posjetiti ukoliko se nađete u glavnom gradu Češke, zašto su njihove craft pive uistinu posebne, ali i zaviriti u jednu od najljepših europskih knjižnica.

PUTOVANJA , 12.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno