BONJOUR.gourmet: Ovu salatu smo napravili bez sjeckanja i nereda u kuhinji za 10 minuta, a sadrži zdrave namirnice!
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETOva godina nas je posebice potaknula da više uživamo u trenutku te da i u doba promjena, pronađemo vremena za male sitne rituale koje nas vesele.
Više nego ikada ranije, svjesniji smo važnosti balansirane i zdrave prehrane, zbog čega naše navike sada uključuju planiranje jela, organizaciju namirnica u hladnjaku, kao i malenu kulinarsku pomoć zamrzivača koji uvijek krije supernamirnice koje pripremu jela čine lakšima i znatno zdravijima.
Uz to, sve više učimo i o namirnicama koje i nisu tako često dio našeg menija poput kvinoje ili pira, a trebale bi biti.
Naučili smo i da je potrebno tek malo strpljenja, par baznih sastojaka te začini kako bismo se transformirali u masterchefa i sami, ali i s ostalim članovima obitelji uživali u kompletnom procesu i kreirali uspomene. Ako u svoj dnevni raspored ne stižete dodati i period za sjeckanje, rezanje i pripremu namirnica, a želite jesti hranjivo jelo pripremljeno u kuhinji, odličan odabir su zaleđene mješavine povrća poput Ledo Quinoa mješavine. Uz kvinoju sadrži pir, papriku, brokulu, špinat i mrkvu i odlična je baza maštovitih jela u kojima će uživati cijela obitelj.
RECEPT ZA SUPERHRANJIVU I TAKO #MLJAC SALATU GOTOVU ZA 10 MINUTA!
Kvinoja je pseudožitarica koja potječe iz Južne Amerike. Iznimno je bogata vlaknima, željezom, magnezijem, manganom, bakrom i fosforom. Uz to, kvinoja pripada kategoriji proteinskih biljaka, što znači da sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina i odlična je namirnica i za vegetarijance i vegane.
Pir je lako probavljiv, bogat je esencijalnim amino i masnim kiselinama te mineralima i ima imunostimulirajuće, protuupalno, antibiotsko djelovanje.
Uz usitnjeniju brokulu, papriku, mrkvu i špinat, imate sjajnu zelenu bazu za ukusne salate!
SASTOJCI:
- 1 Ledo Quinoa mješavina
- Avokado
- Potočarka
- Limun
- Sol, papar
- Kiselo vrhnje
PRIPREMA:
Dodati Ledo Quinoa mješavinu u kipući lonac i staviti da se kuha 10 minuta. U međuvremenu narežite avokado na tanke ploške i operite potočarku. Pripremite i dressing – svježe cvijeđeni limun, malo maslinovog ulja te sol i biber. Prespite skuhanu mješavinu u zdjelu, dodajte dressing i avokado. Poslužiti uz salatu i kiselo vrhnje. Dobar tek!
***
Foto: Ines Selimović za BONJOUR.ba
Tekst: BONJOUR.ba/Promotivni članak