Comfort food: Ukusna i kremasta tjestenina sa pilećim grudima i brokulama
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETKada smo u potrazi za brzim, a opet ukusnim i balansiranim jelima, tjestenina se nameće kao omiljeni izbor.
Donosi zabavan miks tekstura, okusa, mirisa i različitih kuhinja. Brzo se priprema, a u društvu raznog sezonskog povrća i mediteranskih začina, postaje savršen odabir za večeru.
U ovoj comfort hrani uživat ćemo i u ovom blagdanskom periodu. Harry Cooper je koristeći namirnice brenda Neoplanta kreirao kremast, ukusan i prozračan recept za pastu koja će razveseliti svačije nepce. Ovaj recept naći ćete kao dio Bonjour.cookbook Holiday edition koju možete besplatno preuzeti ovdje, a u nastavku vam donosimo i detaljnije upute.
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 200 g brokula
- 1 velika kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čehna bijelog luka
- 150 g Neoplanta pilećih grudi
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g parmezana ili omiljenog žutog tvrdog sira
- Prstohvat soli
- Mediteranski začini (bosiljak, ružmarin, origano)
Priprema:
Na zagrijanom ulju ispržiti sitno sjeckani crveni luk, do najviše pet minuta, nakon čega dodati sitno sjeckani bijeli luk i nastaviti pržiti minutu. U međuvremenu skuhati tjesteninu i brokule.
U šerpu sa lukom dodati sitno sjeckane pileće grudi, prstohvat soli i vrhnje za kuhanje. Kada proključa, dodati skuhanu tjesteninu i brokule. Sve detaljno izmiješati i dodati začine i sitno rendani sir. Izmiješati i prije serviranja pričekati da se istopi sir.