Comfort food: Ukusna i kremasta tjestenina sa pilećim grudima i brokulama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Comfort food: Ukusna i kremasta tjestenina sa pilećim grudima i brokulama

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
21.12.2021.

Kada smo u potrazi za brzim, a opet ukusnim i balansiranim jelima, tjestenina se nameće kao omiljeni izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Donosi zabavan miks tekstura, okusa, mirisa i različitih kuhinja. Brzo se priprema, a u društvu raznog sezonskog povrća i mediteranskih začina, postaje savršen odabir za večeru.
U ovoj comfort hrani uživat ćemo i u ovom blagdanskom periodu. Harry Cooper je koristeći namirnice brenda Neoplanta kreirao kremast, ukusan i prozračan recept za pastu koja će razveseliti svačije nepce. Ovaj recept naći ćete kao dio Bonjour.cookbook Holiday edition koju možete besplatno preuzeti ovdje, a u nastavku vam donosimo i detaljnije upute.


Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 200 g brokula
  • 1 velika kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 150 g Neoplanta pilećih grudi
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g parmezana ili omiljenog žutog tvrdog sira
  • Prstohvat soli
  • Mediteranski začini (bosiljak, ružmarin, origano)

Priprema:

Na zagrijanom ulju ispržiti sitno sjeckani crveni luk, do najviše pet minuta, nakon čega dodati sitno sjeckani bijeli luk i nastaviti pržiti minutu. U međuvremenu skuhati tjesteninu i brokule.

U šerpu sa lukom dodati sitno sjeckane pileće grudi, prstohvat soli i vrhnje za kuhanje. Kada proključa, dodati skuhanu tjesteninu i brokule. Sve detaljno izmiješati i dodati začine i sitno rendani sir. Izmiješati i prije serviranja pričekati da se istopi sir.

Povezani članci

Najpopularniji članci