Bonjour.blagdanski recepti: Čoko tiramisu sa štrudlom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.blagdanski recepti: Čoko tiramisu sa štrudlom

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
14.12.2023.

Došlo je vrijeme kada oni strpljivi broje dane do blagdana, otvarajući jedno po jedno iznenađenje uz omiljeni adventski kalendar. Drugi su pak već odavno otkrili što se krije iza tih malenih, kartonskih vrata. Ako ste od onih koji žele neke nove načina odbrojavanja, predlažemo da to bude uz recepte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već sada možete spremiti i kušati blagdanske delicije koje je Belma Halilović kreirala za naše tekstove pod naslovom Bonjour.blagdanski recepti. Točnije, Belma je osmislila 8 recepata od kojih svaki nepogrešivo priča o blagdanskoj sezoni koja čeka iza ugla, a s kojima možete oduševiti svoje prijatelje, obitelj, ali i same sebe.

Na listi recepata idealnih za blagdane, našao se bezvremenski tiramisu. Kolač zbog kojega se, već na sam spomen njegovog imena, mnogima pojavi smiješak na licu. Spoj nježne kreme punog okusa koju čini mascarpone sir i intenzivnog okusa kave, tvori savršen duo koji se topi u ustima sa svakim novim zalogajem.

 



Ono što će vam se posebno svidjeti, jest mali twist koji je Belma dodala u ovu neodoljivu kulinarsku kreaciju. Umjesto klasičnih piškota, u ovom receptu baza je čokoladna štrudla brenda Lasta, koja se ističe po svojoj mekoći, ali i jedinstvenom okusu.

Ovo će postati omiljena delicija koju možete spremiti kada poželite prepoznatljive okuse koji stvaraju osjećaj topline i nostalgije, dok će ju njen neočekivani sastojak učiniti nezaboravnom i modernom.


Čoko tiramisu s Lasta štrudlom




Sastojci

  • Otprilike 150 – 200 grama štrudle od čokolade (Lasta)
  • 2 jaja
  • 80 grama šećera
  • Rum šećer
  • 300 grama mascarpone sira
  • Oko 150 mililitara crne kave
  • 80 grama tamne čokolade
  • 3 kašike šećera
  • Vanilin šećer i ribana korica limuna





Priprema

Prije svega je potrebno odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Zatim žumanjke umutiti sa šećerom pa ih termički obraditi na pari.

Dodati rum šećer, otopljenu čokoladu i mascarpone sir te potom sve umutiti mikserom. Bjelanjke umutiti u snijeg pa laganim pokretima umiješati u kremu.

Štrudlice umakati u kavu pa slagati na dno posude ili ih redati u čašu. Preko rasporediti kremu i tako sve dok ne potrošimo sastojke. Na kraju obilno posuti kakaom.

 



Ohladiti prije serviranja i zatim predano uživati u svakom zalogaju.

 

* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci