Bonjour.beauty škola: Ultimativni vodič kroz 12 makeup četkica u vašoj beauty torbici - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Bonjour.beauty škola: Ultimativni vodič kroz 12 makeup četkica u vašoj beauty torbici

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
25.5.2022.

Kroz novo izdanje Bonjour.beauty škole odlučili smo napraviti ultimativni vodič kroz sve makeup četkice koje se mogu naći u vašoj beauty torbici za svakodnevno šminkanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već smo u prvom izdanju naše Bonjour.beauty škole raskrinkali neke od najčešćih mitova koje ste čuli od drugih, a sad smo sebi dali zadatak istražiti kako se koristi čak 12 makeup četkica u svakodnevnoj rutini. Kad prvi put bacite pogled na svoju kolekciju četkica stvara se velika zagonetka kad i kako koristiti određenu četkicu za kreiranje besprijekornog makeupa na licu. Kroz ovaj vodič vidjeti ćete da namjena svake četkice itekako ima svoju važnost i ovisi o debljini i duljini vlakana četkice, kao i samom obliku.

 

Foto: Pexels


Kroz tekst vas želimo naučiti i da s različitim četkicama možete dobiti apsolutno suprotne efekte, ovisno o tome želite li intenzivan ili suptilan izgled makeupa. Također, osim što svaka četkica ima svoju namjenu neke od njih možete koristiti i za više različitih namjena što će vam olakšati jutarnje ubrzano spremanje. Ako napokon želite dobiti odgovor na to kako se koristi koja makeup četkica, zavirite u naš vodič u nastavku.

 

Foto: Unsplash
 

Ultimativni vodič kroz 12 makeup četkica u vašoj beauty torbici
 

Četkica za tekući puder
 

Ukoliko želite ravnomjerno rasporediti kremaste formule kao što je tekući puder, trebati će vam ravna četkica sa sintetičkim vlaknima. Vlakna ovakvih četkica su izuzetno gusto raspoređena, a nerijetko dolaze i sa blago zaobljenim gornjim vrhom.

 

Foto: Unsplash


Četkica za puder u kamenu
 

Ovisno o tome kakvu vrstu pudera u kamenu koristite, možete izabrati četkicu s gustim vlaknima za potpuno prekrivanje. No, ukoliko želite laganije prekrivanje i svojim puderom u kamenu samo setirate T-zonu i područje ispod očiju, tada birajte četkice sa paperjastim vlaknima.

 

Foto: Unsplash


Beauty blender
 

Iako ovo tehnički nije četkica, itekako je važan alat u apliciranju makeupa. Zahvaljujući svom zaobljenom, glatkom obliku, beauty blender neće ostaviti za sobom nikakve linije, a njegova vlažna površina pomaže da ravnomjerno rasporedite vaš puder, korektor ili kremasto rumenilo za prirodan završetak. No, važno je da svoj beauty blender nekoliko puta tjedno operete, zajedno sa četkicama.

 

Foto: Pexels


Zakrivljena četkica za sjene
 

Ova četkica zna biti više paperjasta od ostalih četkica, a njena zakrivljena vlakna postaju sve dulja s jednog kraja na drugi. Kada nanosite sjene s ovom četkicom, ona pomaže u pravilnom i preciznom nanošenju sjene, posebice u samom vanjskom (ili unutarnjem) kutu.

 Kabuki četkica
 

Najzanimljivija velika četkica u vašoj beauty torbici zapravo služi za nanošenje tekućeg pudera ili šminke za tijelo kada želite srednje ili potpuno prekrivanje. Gustoća četkice čini ju savršenom za apliciranje laganih pudera ili mineralne podloge za potpunije prekrivanje. Kabuki četkica zahvaljujući svojim ultra mekim, gusto zbijenim vlaknima može biti korištena i za nanošenje bronzera kao i za blendanje.

 

 


Četkica za rumenilo
 

Ova četkica manja je od četkice za puder u kamenu i ima oblik kupole s dugim, super mekim vlaknima. Ako želite manje intenzivno nanošenje rumenila, birajte veće četkice kako biste rumenilo mogli bolje izblendati.

 

Foto: Unsplash


Četkica za konture
 

Za sve važne događaje u godini i večernje lookove nerijetko biramo konturiranje kako bismo naglasili naše crte lica. Za to je najbolje koristiti plosnatu i ravnu četkicu ili lagano zakošenu četkicu. Zakošena četkica za konture je najsvestranija i olakšava konturiranje za vaš oblik lica čisto i precizno, posebice na području iznad jagodica, čeljusti i na čelu.

 

Foto: Unsplash


Lepezasta (fan) makeup četkica
 

Četkica zabavnog izgleda ima raširena i ravna vlakna što ju čini dosta drugačijom od ostalih četkica. S bočnim pokretima možete koristiti ovu četkicu kako biste uklonili ostatke ili višak pudera na području ispod očiju ili s njom možete nanijeti highlighter duž jagodica.

 

Foto: Unsplash


Četkica za highlighter
 

Ova četkica može biti različitog oblika, ovisno o efektu koji želite postići. Dugu, suženu četkicu s vrlo dugim vlaknima možete koristiti za suptilniji učinak ili birajte četkicu s kratkim, gustim dlačicama kako bi highlighter dobio na intezivnosti. Highlighter aplicirate iznad jagodica, malo po nosu i u sredini brade, čela i nosa – na svakom mjestu gdje svjetlost i prirodno pada na vaše lice.

 Ravna četkica za oči
 

Postoji nekoliko različitih četkica za oči, a ovu ćemo koristiti za nanošenje naše sjene. Najbolje će aplicirati makeup na vašim očima, u ravnomjernim potezima, a pri svakom pokretu u paleti ova četkica savršeno zahvata baš onu količinu sjene koja vam je potrebna. Kad nanosite sjenu s ovom četkicom, nakon prvog nanošenja, nekoliko puta lagano utapkajte četkicom sjenu za ravnomjerno nanošenje.

 

Foto: Unsplash


„Crease“ četkica za oči
 

Ova četkica ima jako važnu namjenu, a to je da na području pregiba vašeg kapka ravnomjerno rasporedi sjene i izblenda ih u savršeno remek djelo. Imaju mekana vlakna koja olakšavaju blendanje, a pri korištenju nemojte se bojati pomicati ju ulijevo i udesno.

 

Foto: Pexels


Četkica za obrve
 

Četkica za laganim češljem na jednoj strani idealan je dodatak beauty torbici za oblikovanje obrva. Maleni češalj na jednoj strani savršeno će poslužiti za uklanjanje viška proizvoda i dobivanje željenog oblika.

 

Foto: Unsplash

 ***
Naslovna fotografija: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno