Bonjour.čitateljice isprobale su CeraVe čistač za lice koji vole dermatolozi i celebrity dame. Ovo su njihovi dojmovi. -...

Bonjour.čitateljice isprobale su CeraVe čistač za lice koji vole dermatolozi i celebrity dame. Ovo su njihovi dojmovi.

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
27.8.2021.

Ovaj period donio nam je brojne izazove, kako privatno, tako i poslovno, no, istovremeno, više nego ikada ranije potaknuo nas je da uložimo dodatno znanje i vrijeme u njegu naše kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus se usmjerio na osnovne korake beauty rutine koji čine našu kožu lijepom, zdravom i nahranjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima svakako je čišćenje kože lica, koje je nerijetko bilo zanemareno, a korištenje agresivnih neadekvatnih čistača donijeli su više negativnih posljedica, nego harmonije koži.
Na našem licu se tijekom dana nakupljaju nečistoće, čestice zagađenog zraka, višak sebuma, kao i odumrle stanice, zbog čega je posebice bitno na kraju dana kožu pravilno njegovati i pružiti joj ono što je potrebno.Brend CeraVe ime je koje se istaknulo kao dobro čuvana tajna beauty entuzijastica koji u svojoj ponudi ima čistače prilagođene svakom tipu koži koji uz to sadrži i ceramide, sastojak ključan za hidrataciju kože. Uskoro su svi željeli znati više o ovom brendu i njegovim čistačima koji koriste i poznate dame poput Olivie Wilde ili Poppy Delevingne.

Što CeraVe čistače za lice čini tako posebnim?

U suradnji s dermatolozima razvijaju proizvode koji imaju ulogu dopuniti, obnoviti i optimizirati barijeru kože. Iza svakog proizvoda stoji jedinstven sastojak – ceramidi.

Naime, ceramidi su lipidi koji se prirodno nalaze u koži, poslagani su poput crijepova na krovu i imaju mogućnost vezanja vlage.

Ujedno revitaliziraju elastičnost i otpornost kože dugoročno jačajući njezinu sposobnost zadržavanja potrebne vlage.
Važno je naglasiti da CeraVe koristi i  MVE [multivezikularna emulzija] tehnologiju koja osigurava kontrolirano otpuštanje hidratantnih sastojaka tijekom 24 sata što pruža cjelodnevnu hidrataciju.
2 Bonjour.ba čitateljice, 2 različite životne dobi i 2 različita tipa kože

U svojoj ponudi CeraVe ima dva proizvoda za čišćenje lica - CeraVe pjenušavi gel i hidratantnu emulziju za čišćenje lica.
Upravo su CeraVe hidratantnu emulziju koja sadrži 3 esencijalna ceramida i hijaluronsku kiselinu isprobale 2 čitateljice.  
Adna ima 22 godine i živi u Zenici, dok Jasmina ima 34 godine i živi u Sarajevu. S nama su podijelile svoje recenzije nakon tjedan dana korištenja ovih proizvoda.
 

***

Kako biste opisali svoj tip kože?

Adna: Suha koža.

Jasmina: Mješovita koža.

Kako biste opisali miris CeraVe proizvoda?

Adna: Na ambalaži piše da su CeraVe proizvodi bez mirisa, no ja bih ipak rekla da ima neutralan i prijatan miris karakterističan za kozmetiku koju možemo kupiti u apotekama.

Jasmina: Čistoća.

S koje biste tri riječi opisali teksturu čistača?
 

Adna: Tekstura CeraVe hidratantne emulzije je nježna i vodenasta.

Jasmina: Lagana, vodenasta, prozirna.

Izgled kože lica nakon trećeg nanošenja?

Adna: Lice je glatko i mekano i ono što je meni lično jako bitno, budući da imam suhu i osjetljivu kožu jeste da prilikom čišćenja ne osjećam zatezanje lica.

Jasmina: Hidrirana i čišća.

Izgled kože lica nakon šestog nanošenja?

Adna: Za kratko vrijeme korištenja CeraVe hidratantne emuluzije, u kombinaciji sa ostalim proizvodima redovne rutine, primijetila sam da je koža mekana i hidratizirana. Pored kože lica, proizvod sam koristila i za tijelo te sam primijetila da su pojedini dijelovi manje isušeni.

Jasmina: Hidrirana, čišća i ljepša.

Karakteristika CeraVe proizvoda koja vam se najviše svidjela?

Adna: Budući da su CeraVe proizvodi dosta hvaljeni i da polako osvajaju srca korisnica širom svijeta i svih uzrasta, radovala sam se isprobavanju. Najviše mi se svidjelo što proizvod pruža osjećaj hidratacije i svilenkaste mekoće odmah nakon korištenja. Pored toga, pakovanje proizvoda je jako ekonomično, a pritom je za čišćenje potrebna jako mala količina.
Proizvod lijepo otklanja "nečistoću", pogotovo prilikom DC metode.

Jasmina: Ne sadrži nikakve parfeme i s obzirom na to da je moja koža mješovita, ovaj gel je nije dodatno isušio.O 1 do 10, kako biste opisali čistač, gdje je 1 najlošija ocjena, a 10 najbolja ocjena?

Adna: 10.

Jasmina: 9.

Biste li ovaj proizvod preporučili prijatelju/ici za kupovinu?

Adna: Da.

Jasmina: Da.

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci