Imamo provjereno najbolji recept za špagete u marinara sosu za čiju vam pripremu treba tek 20-ak minuta!
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETMarinara sos (engl. “mariner’s”) je ime za ukusan sos od paradajza koji je porijeklom iz Napulja, a priprema se sa omiljenim, sočnim, crvenim rajčicama, bijelim lukom i začinskim biljkama poput ružmarina i origana koji savršeno oslikavaju mediteranski duh u kuhinji.
Uz špagete postaje savršen comfort food u kojem uživamo nakon napornog dana na poslu, a zdjelice s tjesteninom često su na meniju i tijekom obiteljskih vikend druženja.
Recept za najukusniji marinara sos koji preporučujemo da poslužite uz parmezan, krije se upravo u Bonjour.cookbook Spring 2021 koju možete besplatno preuzeti klikom ovdje.
Bh food bloger Hajrudin Šišić podijelio je s nama jednostavan, no, osvježavajući i ukusan recept u kojem je koristio Mercator proizvode koji će naći mjesto u svakoj kućnoj ostavi.
Detaljnije upute donosimo i u nastavku članka.
***
Tjestenina špagete u marinara sosu uz parmezan
Sastojci:
- 250g Mercator integralnih špageta
- 300ml pasiranog paradajza Mercator
- 1 glavica crvenog luka
- 3-4 čehna bijelog luka
- maslinovo ulje
- prstohvat sušenog chillija
- Začini: bosiljak, origano, ružmarin, so i biber
- 100g parmezan sira
Priprema:
U ključalu vodu dodati špagete i posoliti te kuhati špagete 8min. U međuvremenu pripremiti sos tako što ćete u duboku tavu dodati maslinovo ulje i zagrijati na srednje visoku temperaturu. Potom dodati sitno sjeckani crveni luk i usitnjeni bijeli luk te pržiti 2-3 minute uz konstantno miješanje.
Nakon toga u tavu dodati pasirani paradajz uz začine, izmiješati i blago smanjiti temperaturu. Marinara sos miješati svakih 2-3 minute i kuhati ukupno 10 min. Sačuvati 2 decilitra vode u kojoj su se kuhale špagete te dodati ih u marinara sos zajedno sa špagetima. Izmiješati i kuhati dodatnih 3-4 min ili dok ne dobijemo gust sos. Na kraju dodati parmezan u sos i izmiješati.
Servirati uz dodatak svježeg bosiljka i po želji dodatno parmezana.
***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Harry Cooper