Zavirite na sasvim drugačije dvodnevno druženje Bonjour.uredništva na Igmanu u Hotelu Monti - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Zavirite na sasvim drugačije dvodnevno druženje Bonjour.uredništva na Igmanu u Hotelu Monti

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
10.12.2021.

Kada radimo malu retrospektivu godine iza nas, vjerujem da je prvi epitet koji svatko od nas želi iskoristiti u njenom opisivanju upravo 'izazovna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bila je ovo godina kada smo naučili da više uživamo u svijetu koji nas okružuje i dragim ljudima, da posao koji volimo obavljamo s lakoćom te da iznova učimo, mijenjamo se i budemo svjesni svakog malog, lijepog, bonjourastičnog trenutka u svakodnevnici.
Slično je bilo i s našim timom kada smo kalendarski završetak godine odlučili proslaviti uz jela koja raduju nepce, obzore kojima riječ bajkovito umanjuje ljepotu, ali i lekcije uz koje ćemo još više briljirati u našim poslovnim ulogama. Baš kao i sve što radimo, naš ritrit pomaknuo je granice i pokazao kreativnost u izvedbi.

Zbog toga smo početak radne sedmice rezervirali za mali getaway, pozdrav zimi i novom bonjourastičnom razdoblju. Jedva smo dočekale da spakiramo kofere i makar na kratko, pobjegnemo iz grada.
Naša pozitivna vibra i radoznalost doveli su nas do Igmana i hotela Monti gdje nam je priroda priredila najljepše iznenađenje – prvi ovogodišnji snijeg. Neovisno o tome jeste li ljubitelj snijega i zime, uz interijer i ponudu koju ima hotel Monti s lakoćom ćete se ubaciti u laganiji ritam i uživati u prirodi.
U hotelu s četiri zvjezdice koji krije neodoljiv ambijent i spa centar, znali smo da nas čeka bijeg u planinski šarm koji donosi igru stilova, okusa i uživanja. 
Osjećaj mira, netaknute prirode i ljepote koja ti se pruža nad obzorom već s prvim zrakama sunca budila je zahvalnost i motivirala da ustanemo nešto ranije i još više uživamo u malim ritualima poput ugodne kupke, čitanja knjige ili kavice napravljene baš po našoj mjeri.
 Razgovarati o brojkama, velikim i malim planovima, ciljevima i koracima koje ćemo učiniti kroz narednih 365 dana bilo je znatno jednostavnije uz ovakav opuštajući ambijent. Red smijeha nije nedostajao, a kako bi višesatni sastanci protekli što produktivnije, zaslužne su pauze obogaćene gurmanskim iskustvima.


Dio Bonjour.ba uredništva 
P.S. Ilda, priznajemo javno, nedostajala si nam! :) 

Marko Jovančić, fotograf koji kreira brojne Bonjour.ba foto priče u kojima toliko uživate

Lounge dio je bio naša omiljena stanica za punjenje baterija
 

Neovisno o tome jeste li ljubitelj porcije domaćeg graha već u podne ili uživate u aromatičnim salatama i bifteku, u Monti restoranu pronaći ćete jela koja će oduševiti svačije nepce.
Teško je ostati imun na fuziju svjetskih gourmet trendova i tradicionalnih klasika, a mi smo isprobale (i uživale) u obe varijante! 
 Naše putovanje obogatili smo i kreativnom radionicom u hotelu Monti, kao malo iznenađenje za naš tim i dodatan podsjetnik da uz trud, posvećenost i vrijeme uvijek nastaje magija, čak i ako ste nestrpljivi sa škarama, a povlačenje ravnih linija vam je jednako kvantnoj fizici.

U suradnji s Jovanom Sladoje, damom koja se krije iza domaćeg brenda @dekorishem, u prekrasnoj, blagdanskoj atmosferi započeli smo DIY avanturu izradu zvijezda od papira koje nas danas, stavljene na prozore u našim domovima, podsjećaju da se snovi ostvaruju.
 


„Tog predvečerja na Igmanu, okružene najdivnijom zimskom idilom, uz malo papira, makazice, lijepak, nešto ukrasne vrpce i malo više mašte i pozitivne vibre, skupa smo se bacile na izradu novogodišnjih ukrasa. Bile su to papirne zvijezde, kao i malena novogodišnja drvca, takođe pravljena od papira.
Naše kreativno druženje proteklo je ultra-zanimljivo.
Žene, kao žene - od težnje za perfekcionizmom, reda smijeha, reda ozbiljnih razgovora, do “Kako ću skinuti lijepak sa noktiju?” :), a kao rezultat, osim zadovoljstva i osmijeha na licima, svaka od nas dobila je, sopstvenim rukama izrađene, jednostavne, čarobne ukrase, koji će, sigurna sam, pronaći mjesto u domu svake od nas, ali i biti dobar podsjetnik da je za stvaranje čarolije zapravo potrebno jako malo.
To je možda nešto što bi trebali svi skupa zapamtiti i ušuškati u sebe dok budemo koračali godinom koja nam stiže.” - naodala je Jovana.
 


Veselimo se i u narednoj godini donositi vam autorski, unikatan, samopouzdan i vedar pogled na budućnost, ali i zajedno s vama graditi domaću scenu, otvarati vrata nekim novim bh. umjetnicima i pripomoći promociji #MadeinBiH etikete te pozitivnih priča kada govorimo o dizajnu, interijerima, gourmet temama, karijeri ili majčinstvu.
Let' the magic begin.
 

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba, privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci