4 boje koje ne izgledaju dobro u interijeru i savjeti koje boje birati umjesto njih - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 boje koje ne izgledaju dobro u interijeru i savjeti koje boje birati umjesto njih

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
26.11.2022.

Boje dokazano utječu na uređenje, odgovorne su za stvaranje ugođaja, potiču emocije i mogu biti savršen kompliment ostatku namještaja i dodataka u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo zato je jako važno koje boje ćete birati u svom interijeru. Kad smo ranije pisali o bojama koje će učiniti vaš dom luksuznim, razveselili su vas naši prijedlozi, a sad vam donosimo savjete koje kombinacije boja ne biste trebali imati u domu.

Ne samo da ćemo vam otkriti koje boje ne izgledaju dobro u interijeru, nego ćemo vas i savjetovati koje boje birati umjesto njih. Tako ćete otkriti da određene zelene nijanse nisu poželjne, dok su neke idealan odabir. O čemu se radi, otkrijte u nastavku.

 

Boja različka umjesto kraljevsko plave
 

Kraljevsko plava boja može izgledati jako luksuzno na vašoj odjeći ili nakitu, ali u interijeru je teško postići elegantan izgled uz ovu boju. Bolji odabir je svijetlo plava poput boje različka koja će biti ugodna za oči, stvorit će sklad, a ujedno neće biti ni previše tamna niti previše svijetla.

 Tamno zelena umjesto boje limete
 

Kako otkrivaju interijer stručnjaci, izazov s limeta zelenom krije se u činjenici da odbija previše svjetlosti i može biti prejaka za interijer. Birajući tamno zelenu stvorit ćete toplije ozračje i bolju sofisticiranost u bilo kojoj prostoriji doma.

 Čokoladno smeđa umjesto obične smeđe
 

Duboke nijanse tamno smeđe koje podsjećaju na redove naše omiljene čokolade puno su topliji, klasičan i više umirujući odabir od obične smeđe nijanse. Svjetlo smeđe i tamnije smeđe boje na spektru uvijek su bolji odabir od srednje smeđih nijansi.

 Cool plava umjesto crvene
 

Ako ste ljubitelji ekstravagancije i eksplozivnosti u interijeru, crvena boja sigurno vam je pala na pamet za barem jedan zid u domu. No, ova boja je izuzetno jaka, može stvoriti nelagodu i umjesto nje bolje je birati neke hladnije plave nijanse. I dalje će biti osvježenje, ali neće biti tako direktne i odvažne kao crvena.

 

***
Naslovna fotografija: @studiokaya

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno