Kombinacije boja uz koje će vaš interijer izgledati luksuzno - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kombinacije boja uz koje će vaš interijer izgledati luksuzno

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
11.7.2023.

Moć boje u interijeru je neminovna i nerijetko je upravo ona među najodgovornijima za stvaranje ugodnog ambijenta koji izgleda luksuzno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Također, nije tajna kako određene boje mogu probuditi jedinstvene osjećaje i ugođaj. Odabrane nijanse mogu biti glavni krivac za transformaciju prostora, ali i njegovo osvježenje. Preuređenje doma gotovo da uvijek započinje upravo s promjenom boja, a uz pravilne nijanse i kombiniranje i vi se možete osjećati poput kraljevske obitelji u vlastitom domu.

Osim u dnevnom boravku, određene kombinacije boja stvaraju posebne emocije i u ostatku doma, vašoj spavaćoj sobi, kuhinji, hodniku, kupaonici… Uz dobru paletu, vaš namještaj u kombinaciji s bojama zidova i dodataka može pretvoriti interijer u oazu vrijednu članka u interijer magazinima. Kako dati dašak luksuza vlastitom interijeru pogledajte u nastavku.

 

Zelena + siva + plava + svjetlo smeđa
 

Uz zelenu boju osjećat ćete se kao da ste unijeli dašak prirode i njene harmonije u svoj dom, a uz kontrast plave i dašak smeđe imate vibrantan dom koji podsjeća na domove iz prošlog stoljeća.

  

Smeđa + tamno siva + bijela + zelena
 

Tople smeđe nijanse stvaraju cozy osjećaj i čine da dom odiše određenom snagom i karakterom, dok siva i bijela predstavljaju savršen kompliment u neutralnim nijansama. Zelena je tu kako bi dala svoj doprinos u obliku živosti, kontrasta i svježine.

  

Prljavo bijela + smeđa + žuta
 

Bijela je veliki simbol luksuza, a ako je kombinirate s nekoliko nijansi smeđe, dobivate chic uređenje kojemu samo nedostaje malo naglaska uz žutu boju.

  

Pastelno ružičasta + pastelno narančasta + svijetlo smeđa + bijela
 

Za sve vas koji volite vesele interijere koji kriju luksuz, ali i optimizam, ružičasta u kombinaciji s narančastom pravi je odabir. Iako su ovo odvažne nijanse, savršeno će funkcionirati uz smeđu i bijelu.

  

Tamno smeđa + zagasito plava + ružičasta + zagasito zelena
 

Zagasite gore spomenute nijanse lako ćete primijetiti u brojnim serijama inspiriranima viktorijanskim dobom, a to nije slučajno. Upravo su ove bogate, duboke nijanse simbol luksuza i posebne tajanstvenosti koju želimo i u svom interijeru.

  

Tamno plava + bijela + siva + zelena
 

Ako želite nešto drugačije u svom domu, ali ne želite biti previše odvažni, baršunasta sofa u plavoj boji siguran je, a prekrasan odabir. Ona će izgledati odlično uz zelenu i sivu, a bijela će dati otvorenost i svježinu.

  

Bijela + bež + siva
 

Minimalisti, ovo je za vas. Ako vas bijela boja izuzetno inspirira i želite da vaš dom ima bezvremensku prozračnost, možete birati nju kao glavnu boju u vašoj paleti, a kontrast će lako pružiti smeđe i sive nijanse.

  

Ljubičasta + narančasta + žuta + smeđa
 

Interijer koji će nadahnuti sve maksimaliste sigurno je onaj u kojemu ima više boja, a izuzetno luksuzna paleta ljubičaste, narančaste, žute i smeđe dati će nevjerojatno veseo, ali i topao ugođaj koji stvara ugodnu dobrodošlicu.

 

***
Naslovna fotografija: @gary_mcbournie_inc 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno