Blanka nam je otkrila sve o interijeru penthousa na Trebeviću. Ukrast će vaše simpatije. - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Blanka nam je otkrila sve o interijeru penthousa na Trebeviću. Ukrast će vaše simpatije.

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
18.1.2023.

Kada smo pogledati sneak peek ovog projekta odmah smo znali da želimo znati više o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kroz razgovor s arhitekticom Blankom, biro Arterior, smo otkrili više detalja o samoj izradi projekta, koji su to bili izazovi te kako se cijeli tim snašao u ovom zadatku. Objekat se gradi na Trebeviću, što je trenutno jedna od najvećih atrakcija za odmor u prirodi u BiH pa će sigurno privući pažnju posjetitelja. Interijer je inovativan, prozračan, moderan i praktičan, ali i instagramičan. Veselimo se daljnjoj realizaciji projekta. 
Kako je došlo do ove suradnje? 

Rekla bih da je to bila lančana reakcija. Klijenti koji su nam ukazali povjerenje na velikom projektu koji je realiziran prošle godine, kontaktirali su nas ponovno u vezi projekta enterijera stana u novogradnji. Kad nam je rečeno da se radi o trenutno najatraktivnijoj lokaciji u BiH, svi u firmi smo znali da će to biti jedno prelijepo iskustvo i sve ono zašto volimo ovaj posao.

 


 

O kakvom kompleksu se zapravo radi? 

Penthouse od 260m2, za koji glavni projekat enterijera potpisuje Arhitektonski biro Arterior nalazi se u stambeno - poslovnom kompleksu Roof Gardens, na Trebeviću. Sam objekat je već nametnuo visoke standarde tako da smo i mi, kroz enterijer, nastojali pratiti isti.

Lokacija, pogled, povezanost sa prirodom, otvorenost prostora kao i sami klijenti i njihove želje već su bili dovoljna inspiracija da smo na prvi pogled tlocrta znali da će proces projektovanja, biti vrlo zanimljiv i izazovan. Velika olakšica je to što su želje naših klijenata kliknule s našom vizijom pa je cijeli proces projektovanja prošao s mnogo međusobnog zadovoljstva.
Kako je tekao proces kreiranja interijera? 

Naša glavna teza koju pokušavamo prenijeti klijentima je da su funkcionalnost i kreativnost mogući samo u pravilno organiziranom prostoru, odnosno organiziranom po vašim životnim navikama, potrebama i željama. Tako da smo i ovaj projekat započeli s tlocrtnom dispozicijom. Što se samog enterijera tiče, fokus je na prirodnim materijalima i pastelnim bojama.
Željeli smo da većina namještaja bude “made in BiH” jer zaista imamo kvalitetne brendove kojima se možemo ponositi. Ali, nismo se ograničili samo jednim brendom ni cjenovnim rangom te smo ostavili prostora da određene komade namještaja odaberemo u kasnijim fazama projekta kada prostor i u stvarnosti dobije svoju treću dimenziju.  

 
Završetak izgradnje objekta planiran je za kraj godine tako da imamo dovoljno vremena da se posvetimo svakom detalju i nepredviđenim izazovima koji nas čekaju na ovom projektu. 

 

* * * 
Foto: Arterior 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno