Bill Gates preporučuje 5 knjiga koje bi se trebali naći na vašoj ljetnoj 'to read' listi

BONJOUR.CLUB
23.5.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Uspješan i utjecajan manager, često kao jedan od razloga njegovih uspjeha navodi strast prema čitanju i volju za učenjem. Njegova kućna biblioteka bogata je naslovima koji su pozitivno utjecali na njegovu karijeru i život, motivirali ga te ga držali budnima do kasno u noć. Bill prosječno svaki tjedan pročita jednu knjigu, zbog čega se njegovoj listi favorita svake sezone posebno radujemo. Naime, Bill sad već tradicionalno s dolaskom novog godišnjeg doba objavljuje popis pet knjiga različitih žanrova koje su ostavile veliki utisak na njega. Ovo su naslovi koji bi vam mogli biti sjajno društvo na plaži ovog ljeta.
#1 Leonardo da Vinci, by Walter Isaacson
Iako je Leonardo prvenstveno poznat kao talentirani slikar, imao je mnogo hobija i strasti – od anatomije do kazališta. Walter Isaacson u ovoj knjizi spaja sve njegove kvalitete, istraživanja i otkriva zašto je Leonardo bio toliko izniman. Walter je napisao i sjajne biografije o Steveu Jobsu te Albertu Einsteinu.

#2 Everything Happens for a Reason and Other Lies I've Loved" by Kate Bowler
Kada je Kate, profesorica na prestižnom sveučilištu dobila rak, pokušala je razumjeti zašto se to dogodilo. Je li rak test njen osobnosti, karaktera ili nešto treće? Rezultat je emotivna i zabavna monografija koja donosi sjajne lekcije o vjeri i suočavanju sa smrtnošću.

#3 Lincoln in the Bardo, by George Saunders
Ovo je knjiga o kojoj ćete željeti razgovarati s vašim prijateljima, navodi Bill Gates na svom blogu. Tema novele je djelovanje i utjecaj Abrahama Lincolna na kreiranje svjetske povijesti.

#4 Origin Story: A Big History of Everything, by David Christian
Knjiga koja vas vodi na putovanje od velikog praksa do danas i donosi razne dokaze i teorije o čovječanstvu i našem mjestu u cijelom svemiru.

#5 Factfulness, by Hans Rosling, with Ola Rosling and Anna Rosling Ronnlund
Naslov koji Bill često ističe kao favorita godine. Knjiga odgovara na pitanja koja se tiču naše svakodnevnice i života u zajedništvu – zbog čega je naš život lijep i kako možemo dodatno uljepšati svijet?

BONJOUR.CLUB , 23.5.2018.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno